Kiskunhalasra jött a Termékverseny aranya

Kukoricakeményítőből készültek azok a hulladékgyűjtő zsákok, amelyekkel a Poly-Pack Kiskunhalas Kft. elhozta a Sirha Budapest termékdíjának 1. helyezését, a csomagolás és logisztika kategóriájában.

A díjat Rózsa Ferenc ügyvezető vette át a Sirha Budapest megnyitóján

A növényi alapú csomagolóanyagoknak két szinte ellentmondó elvárásnak kell megfelelniük, egyszerre kell tartósnak és mégis gyorsan lebomlónak lenniük. Azt már többnyire csak a szakemberek tudják, hogy ez a lebomlás magától nem fog végbemenni, mikroorganizmusok kellenek hozzá, azaz komposztálnunk kell.

A Poly-Pack szemetes zsákjai kukoricakeményítőből készülnek, komposztálás után humusszá, szén-dioxiddá és vízzé alakulnak. A környezettudatos szemlélet tehát győzött az élelmiszeripari és horeca szegmensében, terjedése (szerencsére) megállíthatatlan.

Ezeket olvasta már?

Egy eldobható pelenka vagy egy műanyag üdítőspalack 450 év alatt bomlik le – a probléma az, ahogyan bánunk ezekkel a hulladékokkal.
„Együnk” kevesebb csomagolást!
A kis kiszerelésű termékekre gyakran szigorúbb minőségi követelmény vonatkozik, mint a nagyobbakéra.
DorPack mélyhúzó csomagológép – hazánkban egyedülálló
A DorPack síkfóliás mélyhúzó csomagológépek védőgázos változatával nagyban hosszabbíthatja az élelmiszer eltarthatósági idejét.
Csomagoljunk környezettudatosan!
A STARFOL Plusz Kft. számos alternatívát kínál lebomló anyagú, komposztálható csomagolószerekre.