Hirdetés
(Timi) SIRHA

Már négy naperőműparkkal rendelkezik az ALTEO

Újabb két erőműpark kapcsolódhatott be az energiatermelésbe az ALTEO tőzsdei vállalat portfólióján belül. A most elkészült, saját kivitelezésű erőműparkokkal már négy működű naperőműparkkal rendelkezik az ALTEO.

Megkezdik kereskedelmi üzemüket azok az ALTEO által Nagykőrös külterületén, illetve Balatonberényben épített naperőműparkok, amelyek létesítése céljából tavaly év közepén akvirált – az építéshez szükséges engedélyekkel rendelkező – projekttársaságokat az energetikai vállalat. Az erőműparkok a 2017-2019-es stratégia keretében megvalósuló 10-15 milliárd forintos beruházási program részeként valósultak meg. Az elkészült létesítmények több szempontból is mérföldkőnek számítanak a társaság életében: egyrészt mert a monori erőmű után a most átadott egységek is a társaság saját kivitelezésében valósultak meg, másrészt azért, mert a beruházások lezártával immár összesen 4 működő naperőműparkkal rendelkezik az ALTEO.

A balatonberényi naperőműpark egy 13,4 hektáros ipari területen épült fel, amelynek kapacitása elérte a 6,9 megawattot. A nagykőrösi naperőműpark összesen 14, egyenként 495 kilowatt névleges villamos teljesítményű naperőmű-egységből áll. Az erőmű sajátossága, hogy egytengelyes napkövető rendszerrel működik, amely révén mintegy 15 százalékkal magasabb villamosenergia termelésére képes a hagyományos telepítésű naperőművekhez képest.

A két erőműpark összkapacitása 14 megawatt, amelynek köszönhetően – a domaszéki, valamint a monori létesítményekkel együtt – az ALTEO Csoport fotovoltaikus portfóliójának összteljesítménye eléri a 20 megawattot. Az ALTEO teljes villamosenergia-termelő kapacitása a megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművi portfóliójának teljesítményével, valamint a földgáz erőművi kapacitással együtt meghaladja a 105 megawattot, olvasható az ALTEO közleményében.

 

 

 

Ezeket olvasta már?

Hibridre vált az esztergomi Suzuki
A vállalat több millió euró értékű beruházással készítette elő az új hibrid modellek bevezetését.
Tovább „zöldít” a Volkswagen
Újabb lépést kíván tenni a Volkswagen egy zöldebb világ felé.
A Continental lépést tesz a környezetvédelemért
A Continental a jövőben újrahasznosított ipari kormot is használ a gumiabroncsaihoz.
FachPack 2019 – Fókuszban a környezetbarát csomagolás
A fenntarthatóbb anyagkeverékek és a felhasznált anyagok számának jelentős csökkentése nagymértékben javította a csomagolás fenntarthatóságát.