Hirdetés
(Timi) SIRHA

Még mindig Afrikában van a Transpack

Egyiptom Afrika kapuja - tartja a mondás, sőt ezt igazolja az éppen zajló élelmiszeripari kiállítás is. Az ideiről képeink már vannak - Friebert Máté kollégánk képes összefoglalóval jelentkezett -, de a tavalyi kiállítás számai is lehengerlők: 320 kiállító fogadta a 28 (!) országból érkező 13.590 látogatót. És közben ne felejtsük el, hogy mindez az első alkalommal megrendezett PACPROCESS csomagolóipari kiállítás társrendezvénye, Kairóban. Az európai csomagolóipari seregszemle, az interpack sikerére alapozott a szervező Messe Düsseldorf, mikor korlátait feszegetve a fekete kontinensre lépett. A hazai szaksajtó képviselői - így Máté is - a kiállítás magyar képviseletét ellátó BD-Expo ügyvezetője, Máté Szilvia meghívására érkeztek Kairóba.

Ezeket olvasta már?

Csomagolóipar az élelmiszeripar szolgálatában
Két iparág kapcsolódási pontjai mentén vizsgálja a csomagolás szakterületét érintő európai irányelveket, a csomagolástervezést és a fenntarthatóságot a CSAOSZ konferenciája.
A jogi szabályzás és a logisztikai feltételek együtt teszik lehetővé, hogy a fogyasztóknak legyen módja valóban a megfelelő hulladék-elhelyezésre.
PPMA Total Show, Birmingham
A környezetvédelem állt a brit feldolgozó- és csomagológép-kiállítás homlokterében.
Markáns elmozdulás a „hagyományos” nyomtatástól a digitális és hibrid gépek, másrészt a csomagolóanyagok kisebb sorozatait gyártó megoldások felé.