Hirdetés
(Timi) SIRHA

A nagy igénybevételhez a DAF XF vált be

Három vadonatúj DAF XF 480 Space Cab nyergesvontatót szerzett be a tejszállítással foglalkozó TejTranszport Kft., így már huszonhat tagot számlál a berettyóújfalui vállalat kizárólag DAF járművekből álló flottája.


A kép forrása DAF Hungary

A cég vontatói között egyaránt megtalálhatók a 480, 510 és 530 lóerős XF modellek, emellett a járműparkban 5 darab tartányfelépítményes, 410 lóerős CF teherautó is szolgál. A vontatók jellemzően olasz és holland gyártmányú, 31 ezer literes tartányos pótkocsikkal szállítanak tejet Magyarországon és a környező országokban, olvasható a DAF Hungary oldalán.

Vállalatuk 25 éves történelme során számos gyártó több típusát is kipróbálhatták, de valamennyi közül egyértelműen a DAF tehergépkocsikkal kapcsolatosak a legpozitívabb tapasztalataik. A kiváló ár-érték arány és a rendkívül jó üzemanyag-fogyasztás miatt döntöttek hosszútávon is a holland márka mellett. A legendás megbízhatóság és a szerviztapasztalatok létfontosságú tényezők egy olyan cég esetében, ahol a munkaeszközöket szinte a nap 24 órájában használják. Emellett dolgozóik visszajelzései egyértelműen azt támasztják alá, hogy a DAF tehergépjárművek fülkéi sofőrbarátok, hosszabb utakon is kényelmesek, mondta Szilágyi Imréné Mária, a TejTranszport Kft. tulajdonosa.

A belföldi forgalomban részt vevő szerelvények közül – a vonatkozó szabályok szigorú betartása mellett – olyan DAF vontató is található a flottában, ami akár napi 950 kilométert is megtesz hazánk útjain. Ezen tehergépkocsik fél év alatt közel 200 ezer kilométert is megtesznek. A járműpark abszolút rekorderei azok az Euro VI-os DAF teherautók, amelyekbe fiatal koruk ellenére 3 év alatt több mint 1 millió kilométer került hibamentesen.

Ezeket olvasta már?

A UPS bejelentette új stratégiáját
A UPS új digitális programja az e-kereskedelemben minden igényét kiszolgálja
További piacvesztés várható?
A logisztikai ágazat egyik legfontosabb rendezvényén a versenyképességünk mellett szó esik Közép-Európa legnagyobb, hazai intermodális kombitermináljáról is.
Élelmiszer-logisztikai kisokos a Dachsertől
90 000 tonna áru, 40 000 küldemény, 2,5 millió kilométer: ez a Dachser élelmiszer-logisztikai teljesítménye számokban.
Klímasemleges szállítás az Audinál
Az átállásnak köszönhetően az Audi Hungaria évente több mint 9000 tonna kibocsátást takarít meg.