Napelemparkot avatott a Fővárosi Vízművek

Átadták a Fővárosi Vízművek új napelemparkját a vállalat csepeli telephelyén. A beruházás a társaság 900 millió forintos Napelemes energiatermelési programjának keretében készült el.

A Fővárosi Vízművek üzemeltetéssel kapcsolatos kiadásainak mintegy 8 százalékát teszi ki a villamosenergia költsége. A fővárosi önkormányzat támogatásával tavaly elindított Napelemes energiatermelési program egyszerre szolgálja a környezeti fenntarthatóságot, a vízellátáshoz szükséges energiaellátás biztonságát és a hatékonyságot, mondta az átadón Keszler Ferenc, a vízművek vezérigazgatója.

A vállalat 5 budapesti gépházánál és békásmegyeri oktatási központjánál már telepítettek napelemeket. Az új, a csepeli ivóvízkezelő mű területén kialakított napelempark 220 kilowatt energia-előállítási kapacitással rendelkezik. A számítások szerint kedvező, 9-10 év a program keretében megvalósuló beruházások megtérülése, de ennél gyorsabb is lehet.

A napelempark által termelt áram a Fővárosi Vízművek csepeli telepe és a Csepel-szigeti víztermelő kutak energiaszükségletének biztosításához járul hozzá, ezzel részben megújuló energiaforrásra alapozva a vízellátást, olvasható az MTI hírei között.

 

 

 

 

Ezeket olvasta már?

Így készült a legújabb Transpack-táska (videó)
Dupláztunk a Sirha kiállításon.
Kisebb karbonlábnyommal az étteremben is
Egy új szalvétaadagoló rendszer a raktártól, a pulton át a vendég asztaláig segít a fenntarthatóságban.
No time to waste
A kerekasztal-beszélgetésen a csomagolóanyagok kezelésével kapcsolatos kihívásokról beszéltek.
Nagyot dob a műanyag-birodalom
Hoppá, legkésőbb két éven belül épp Kínában nem lesz több egyszer-műanyageszköz.