Napjaink logisztikai központjai jóval sokszínűbb munkaerőt igényelnek

Az Európai Unión belül a raktári dolgozók létszáma eléri a 3,3 millió főt. A logisztikai központokban egyre magasabb hozzáadott értékű, komplex tevékenységek folynak, amelyek a korábban megszokottnál jóval sokszínűbb munkaerőt igényelnek.

Európában az elmúlt 5 évben megkétszereződött a betöltetlen raktári dolgozói állások aránya, ami mára csaknem elérte a 3 százalékot, derül ki a Prologis kutatásából. Amellett, hogy a munkaerő piaci trendek hatással vannak a logisztikai ágazat toborzási és helyszínválasztási stratégiáira, egyre nehezebbé válik lojális munkavállalót találni.

A Prologis legújabb kutatásában a munkavállalók igényeinek raktárépületekre gyakorolt hatását vizsgálja. A tanulmány az alábbi négy taktikát vázolja fel, amelyekkel a logisztikai ingatlanok tulajdonosai hozzájárulhatnak a munkaerő hatékonyabb bevonzásához, képzéséhez és megtartásához:

  1. Jobb közlekedési kapcsolatok biztosítása
  2. Több és magasabb színvonalú kényelmi szolgáltatás
  3. Logisztikai karrier és a közösség iránti elkötelezettség
  4. Az épületek jellemzőinek fejlesztés

Ezeket olvasta már?

Így hat ránk is a koronavírus
Konferencia a kilátástalanság fenyegetéséről Budapesten.
Szállítmányozás: visszaesünk az EU-s piacon
A válságot is jól átvészelő hazai fuvarozásnak a Mobilitási Csomag és a sofőrhiány jelentik a legnagyobb kihívást az ágazatban
"Mire számítsunk a logisztikában 2020-ban” konferencia
A felénk irányuló információkat sokszor nehéz követnünk és megértenünk, de ehhez kiváló segítséget nyújtott a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja által szervezett rendezvény.
A UPS bejelentette új stratégiáját
A UPS új digitális programja az e-kereskedelemben minden igényét kiszolgálja