Hirdetés
(Timi) SIRHA

Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemeted!

November végén Európai Hulladékcsökkentési Hét

Európában minden év novemberének utolsó hetében államigazgatási szervek, önkormányzatok, gazdasági társaságok, vállalkozások, civilszervezetek és magánszemélyek mellett oktatási intézmények egész sora szervez önkéntes programokat.

A cél a hulladékkezelés alapelveinek, a környezettudatosság fontosságát terjeszteni. Idén az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) látja el a nemzeti koordinátori feladatokat az Európai Hulladékcsökkentési Hét szervezése során.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2019. november 16-24. között kerül megrendezésre egész Európában. Az idei év fókusztémája a környezettudatos szemléletformálás, az oktatás a hulladékkeletkezés megelőzése érdekében a „Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemeted!” szlogennel. A helyi, közösségi innovatív ötletek regisztrálását 2019. november 8-ig várjuk a Hét honlapján (www.hulladekcsokkentesihet2019.hu). Az így regisztrált ötletek megvalósítására kerül sor az Európai Hulladékcsökkentési Héten november 16-24 között egész Európában, így hazánkban is azokat a kommunikációs eszközöket használva, amelyek a fenti honlapról letölthetőek – közölte a KSZGYSZ.

Ezeket olvasta már?

A magyarok harmada e-autót vásárolna
A magyarok Európa élmezőnyében vannak az elektromosautó vásárlási szándékát illetően.
Védje a környezetet a SPAR újrahasználható tasakjai használatával!
Több éven át használhatjuk a SPAR egyszerűen kezelhető zöldség- és gyümölcstároló tasakjait
Sleeve, ami öltöztet
A termékdekoráció legelterjedtebb módja a címkézés. A címke a termékdesign része, és az összes kötelező információ hordozója. Alternatív dekorációs módszernek számít az in-mould-label (IML) és a sleeve. A műanyag csomagolások egyik különlegessége az átlátszóság, amire még a sleeve dekoráció is ráerősíthet.
&quotJust In Time&quot – a logisztika csúcsra járatása a termelésben
A Just-In-Time eszme alkalmazásának igen fontos következménye, hogy folyamatos problémamegoldásra készteti a szervezetet, a végeredmény pedig egy áramvonalas, probléma nélküli, minőségi termelés.