Papír szívószál a Tetra Pak-tól

Papír szívószálalat vezet be a Tetra Pak Európában, amelynek első lépéseként ügyfeleik elkezdték azok tesztelését. Ezzel a Tetra Pak az első italoskarton gyártó cég a régióban, mely könnyen lebomló szívószálakat biztosít termékei mellé.

A vállalat bejelentette azt is, hogy szándékában áll nyilvánosságra hozni a papír szívószálak fejlesztésével kapcsolatos újításait, így támogatva az italoskarton dobozokhoz tartozó, eldobható műanyag szívószálak alternatíváinak kifejlesztését.

Az új papír szívószál – mely FSC™ tanúsított papírból készül, és a csomagolás többi részével együtt újra hasznosítható – egyelőre két kisebb méretű italoskartonok esetében lesz elérhető, amelyeket elsősorban gyermekeknek szánt tej- és italtermékeihez használnak.

Fontos döntést hoztak meg papír szívószálaik szabadalmaztatásával kapcsolatban: nyilvánosságra hozzák az eszközeikkel és a felhasznált anyagokkal kapcsolatos fejlesztéseiket, mondta Kinga Sieradzon, a Tetra Pak Magyarországot, Csehországot, Szlovákiát és Lengyelországot magába foglaló Poland & Danube vállalatcsoport vezérigazgatója. Azonban ahhoz, hogy az iparág elérje közös célját, hogy az alacsony széndioxid-kibocsátású körkörös gazdaság felé haladjon, a papír szívószálak teljes forrásának gyorsan bővülnie és növekednie kell, olvasható a Store Insider oldalán, valamint a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség hírlevelében.

A Tetra Pak tervei közt szerepelnek olyan további fejlesztések is, mint az odacsatolt kupak és a dobozba épített italadagolók. E célból a vállalat mozgósította a fejlesztési és ellátási lánc csapatait, és további forrásokat biztosít ezeknek a kiemelten fontos terveknek a megvalósításához.

Hirdetés
(Írisz) Kardex

Ezeket olvasta már?

Környezetkímélő csomagolás: a Lucart új fejlesztése
A tissue-, airlaid-papírtermékek és egyoldalt fényes rugalmas csomagolóanyagok vezető európai gyártója továbbra is a fenntarthatóságot tartja az egyik legfontosabb szempontnak!
Az alumíniumdoboz csomagolás végtelenszer újrahasznosítható.
Az érdeklődő cégek 2019. október 31-ig kedvezményes helydíjakon foglalhatnak.
Magyar csomagolási verseny
A Hungaropack versenyen keresztül az elmúlt évtizedek során több csomagolástervező generáció feltűnésének és beérésének is tanúi lehettünk.