Parkoljon egyszerűbben!

Telefonos applikáció segíti a parkolást Budapest belvárosában: az alkalmazás térképen mutatja a szabad parkolóhelyeket, s a választott navigációval elvezet a kiválasztott helyre. A parkolás befejeztével pedig a fizetés is ezen keresztül történik.

Az okosparkolás megvalósításáról számolt be az MTI-nek Szentgyörgyvölgyi Péter kerületi polgármester. Jelenleg a belvárosban 1500 parkolóhelyen használható az úgynevezett Parker telefonos applikáció elsősorban a kerület déli részén és néhány északi utcában: a következő év végére az V. kerület teljes területén kiépítik a rendszert. Az alkalmazás ingyenesen letölthető az IOS és androidos telefonokra is.

Az alkalmazás létrejötte annak köszönhető, hogy az önkormányzat azt a célkitűzést követte, hogy a kerület parkolási díjából származó bevételének egy részét fejlesztésbe forgassa vissza.

Az ingyenes applikáció segítségével jelentősen visszaesik a parkolóhely-kereséssel töltött idő az V. kerületben, hiszen célirányosan megtalálható a legközelebbi szabad férőhely. A rendszer alapja a parkolóhelyekre telepített szenzorhálózat, amely valós időben jelzi a férőhelyek foglaltságát, megjelenítve azt egy felhasználói felületen.

Az V. kerület déli részén, a Vámház körút és a Kossuth Lajos utca által határolt összefüggő területen 1200, valamint a kerület északi részének néhány utcájában – Széchenyi, a Tüköry, a Falk Miksa, illetve a Balaton utcában – 300 szenzorral indult el szeptember elején az éles üzem.

Ezeket olvasta már?

Közúti ellenőrzés lakóautóval
Német közúti rendőrök lakóautó segítségével próbálják fenntartani a rendet az utakon.
Új MOME Campus
Szükség van világszínvonalú oktatásra Budapesten.
Parkoljon egyszerűbben!
Ingyenes telefonos applikáció segíti a parkolást Budapest belvárosában, az V. kerületében.
Visszatér a képernyőre a Bosch IoT sztárja
A Bosch vállalat IoT reklámfilmje a 2019. év 10 legnépszerűbb vírusvideója közé került.