Rajt-cél győzelemmel nyert futamot Kiss Norbert

Kiss Norbert, a kétszeres Európa-bajnok rajt-cél győzelmet aratott a Tankpool24-Mercedes pilótája a gyorsasági kamion Eb szezonnyitó versenyhétvégéjének vasárnap rendezett harmadik futamán az olaszországi Misanóban.


Forrás:Karsai Attila

A sorozat hivatalos honlapja szerint a 34 éves szombathelyi versenyző a délelőtti időmérő edzésen megszerezte az első rajtkockát, s a kora délután rendezett versenyen esős körülmények között aratott magabiztos győzelmet, olvasható az MTI hírében. Kiss Norbert 2017 októbere után nyert újra versenyt a sorozatban. A nap második, a hétvége negyedik és egyben utolsó futamán Kiss Norbert kamionja egy ütközés következtében megsérült, ezért a magyar pilótának fel kellett adnia a versenyt.

Kiss Norbert a szombati első versenyen negyedik, a másodikon pedig ötödik lett, összetettben pedig a spanyol Antonio Albacetével holtversenyben áll a harmadik helyen 34 ponttal: első a cseh Adam Lacko (44 pont), mögötte a címvédő és ötszörös Eb-győztes, Misanóban két futamot nyerő német Jochen Hahn (42) a második. A gyorsasági kamion Eb következő fordulóját június 22-23-án rendezik a Hungaroringen.

no