Rekordidő alatt elért termelési mérföldkő a DAF-nál

Legördült a gyártósorról a százezredik új generációs CF és XF tehergépkocsi a DAF Trucks eindhoveni üzemében. Korábban sohasem fordult még elő a vállalat történelmében, hogy ilyen gyorsan elérjék a százezres sorozatnagyságot.

A százezredik járművet – amely egy DAF XF 450 4x2 FT Super Space Cab – ünnepélyes keretek között adták át a belgiumi Mol városában működő Groep Gheys cégcsoportnak, olvasható a DAF Trucks sajtóközleményében.

A jelenlegi generációs CF és XF 2017 júliusa óta van gyártásban, azóta nem kevesebb mint százezer példányt gyártott a DAF Trucks Eindhovenben és a Leyland Trucks Nagy-Britanniában.


Forrás: DAF TRUCKS

Ezeknek a legújabb generációs tehergépkocsiknak a minőségét és hatékonyságát igazolja, hogy ennyire gyorsan elérték ezt a mérföldkövet, mondta Harry Wolters, a DAF Trucks elnöke. Ügyfeleik dicsérik ezek megbízhatóságát, üzemanyag-hatékonyságát és kis üzemeltetési költségét, nem is beszélve a kivételes járművezetői kényelmükről. Nem csoda, hogy a DAF Európában a nyergesvontatók piacvezetője.

A százezredik tehergépkocsit az ömlesztett áruk és konténerek szállítására szakosodott belga Groep Gheys cégcsoportnak adták át, aminek kapcsolata a DAF márkával igen régre nyúlik vissza, jelentette ki a csoport egyik tulajdonosa, Luc Gheys. A hatvanas évek közepén édesapja első tehergépkocsija egy DAF autóbuszból kialakított költöztető teherautó volt, ismetrette Luc Gheys. Édesapja nyomdokaiba lépve 2015 óta üzemeltetnek DAF járműveket a flottájukban. A tehergépkocsikkal és a Lavrijsen nevű DAF márkakereskedéssel egyaránt kitűnőek a tapasztalataik, ezért dolgozik jelenleg már körülbelül 80darab DAF a járműparkukban, amit idén további 25-tel bővítenek még.

Ezeket olvasta már?

A nagy igénybevételhez a DAF XF vált be
A TejTranszport Kft. DAF-flottája három új XF 480 SC vontatóval bővült.
Új termékcsalád Goodyear minőségben
A Goodyear új költséghatékony, négyévszakos Debica tehergépkocsi abroncsokat dob piacra.
Tíz új DAF XF nyerges vontatót vásárolt a makói székhelyű Dancsi és Társa Kft.
Peter Jacobs nyerte a 2019-es DAF járművezető-versenyt
Szerte Európából 18 induló mérkőzött meg a Goodyear tesztpályáján.