Robotika szakkör általános iskolák számára

A XVIII. kerületi Bókay Árpád Általános Iskola után újabb 5 általános iskolában indulhat robotika szakkör a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Kft. támogatásával.

Tarnai Györgynek, a Knorr-Bremse Budapest Elektronikai fejlesztési csoport vezetőjének és egyben a robotika szakkör ötletadójának és szerzőjének célja az volt, hogy a vállalat általános iskolák számára robotika szakkör keretein belül felhasználható oktatási tematikával, tananyaggal, valamint az ehhez kapcsolódó segédlettel támogatni tudja az informatika, ezen belül a programozás diákokkal történő megismertetését és megszerettetését. Így állt össze önálló kezdeményezéssel a hiánypótló robotika tananyag. A cég társadalmi felelősségvállalást célzó Local care (helyi támogatás) programjának segítségével pedig az eszköztámogatás, amiből 2018-ban elindulhatott az első robotika szakkör.

Az önkéntes dolgozói kezdeményezés sikerén és népszerűségén felbuzdulva a program idén szintet léphetett. A Knorr-Bremse Budapest márciusban meghirdetett felhívására közel 50 általános iskola jelentkezett, melyek közül 5 kisorsolt intézménnyel folytatódhat idén szeptembertől a „Programozz robotot” program: Budapest IX. Kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium, Kőbányai Kada Mihály Általános Iskola, Kispesti Eötvös József Általános Iskola, Budapest XXI. Kerületi Herman Ottó Általános Iskola, Páneurópai Általános Iskola, XXIII. kerület.

A nyertesek megkapták a Tarnai György által írt ingyenes tananyagot és 3 millió forint értékű programozható robotokat a szakkör beindításához, olvasható a járműipar.hu oldalán.

Ezeket olvasta már?

Nem félni kell, hanem kódolni!
Előbb-utóbb egy komplexebb háztartási gép működtetéséhez is kell bizonyos digitális tudás.
Robotika szakkör általános iskolák számára
A programra közel 50 általános iskola jelentkezett, a szakkörön az 5 kisorsolt vehet részt.
Fél nap alatt a Föld körül
A Robert Bosch Elektronika Kft. támogatásával a hetedik Bosch évfolyam kezdte el a tanévet.
Dánia hasít robotikában
Ma már a munkaerőhiány a legnagyobb probléma.