Hirdetés
(Timi) SIRHA

Több célt szolgál ez a védőfal

Október közepén adták át a Csepeli Szabadkikötőben kiépített mobil árvízvédelmi falat és a hozzá kapcsolódó csarnoképületet.

A csaknem 1,4 milliárdos EU-támogatásból és hazai forrásból megvalósult beruházás a vízi áruszállítás gördülékenysége, kiszámíthatósága szempontjából kulcsfontosságú létesítmény – hangzott el a Mahart-Szabadkikötő Zrt. eseményén. A kontinens vízi közlekedésében meghatározó szabadkikötőben a mobilgát révén eztán a magas vízállás, az egyre gyakoribb árvízhelyzetek sem eredményeznek időszakos leállást, ezzel – mint azt Sztilkovics Szávó, a zrt vezérigazgatója megerősítette – az árvízvédelmi rendszer egyaránt szolgálja a kikötő, az idetelepült vállalkozások és a kikötőben szolgáltatásokat igénybe vevők érdekeit. A Csepeli Szabadkikötőben egyébként az elmúlt bő egy évtizedben a fejlesztések összértéke meghaladta a 20 milliárd forintot.

Ezeket olvasta már?

Újabb fejlesztések a Ghibli Cégcsoportnál
Bővülő raktárkapacitás
Jó lehetőség előtt a vasúti árufuvarozás
Fellendülhet a vasúti árufuvarozás a Triesztben létesülő magyar kikötőnek köszönhetően.
...hogy Magyarország ezt is tudja
Nagy potenciál rejlik a vízi szállításban és a folyómenti gazdasági övezetekben.
Tovább támogatja a kormány a Budapesti Szabadkikötő fejlesztését
Budapest, 2014. február 7., péntek (MTI) - A kormány jóváhagyta a "A Budapesti Szabadkikötő intermodális fejlesztése"című nagyprojektet. Az erről szóló határozat...