Hirdetés
(Timi) SIRHA

Újabb lépés a környezetterhelés csökkentéséért

A Tesco áruházlánc a házhozszállításhoz ezentúl csak a legszükségesebb termékeket csomagolja műanyag zacskóba, a megrendeléseket pedig alapesetben csomagolás nélkül teljesíti. A vásárlók ugyanakkor eldönthetik, hogy kérik-e a megrendelt árut papírtáskába csomagolni.

Az online bevásárlás megrendeléseinek kiszállításához az áruházlánc mostantól csak az élelmiszerbiztonsági szempontból indokolt termékeket (például a lédig péksüteményeket, a pultos csemege- és húsárukat, illetve a lédig aszalványokat és magvakat) csomagolja műanyag zacskóba. A meghámozható zöldségek és gyümölcsök, valamint a fagyasztott áruk ezentúl plusz csomagolás nélkül érkeznek a vevőkhöz. Ha másként nem jelzik, a vásárlók csomagolás nélkül kapják kézhez a megrendelt tételeket, de papírzacskóban is kérhetik a kiszállítást.

A papírtáskák újrahasznosított anyagból készülnek, és többször felhasználhatók. A vásárlást követően a házhozszállítást végző kollégák igény esetén vissza is veszik a papírtáskákat újrahasznosításra.

A helyettesítő termékeket a Tesco továbbra is jól megkülönböztethető, kék műanyag zacskókban szállítja házhoz, ezeket azonban a rendelés átadása után vissza is viszik a kiszállítók, hogy más rendeléseknél újra felhasználhassák.


Forrás: Tesco

Hirdetés
QLM (Timi)

Ezeket olvasta már?

Életmentő logisztika
Egy hosszútávfutó és mostantól bárki akár az életét is köszönheti az áruházlánci készülékeknek.
Újrahasznosítási kisokos a Nestlétől
Biztos jól tudod, melyik hulladék hova való? Gyakorlati tanácsok a felelős hulladékgyűjtéshez.
Ha nem tetszik a termék, küldje vissza!
A webes vásárlás – távollévők közötti szerződés – szabályai eltérnek az áruházi vásárlástól.
Újrahasznosított csomagolást vezet be a Lucart
Az újrahasznosított papírcsomagolással újabb lépést tett a környezetvédelemért a Lucart.