Újrahasznosított csomagolóanyagot fejleszt a Nestlé

A Nestlé bejelentette, hogy megközelítőleg 2 milliárd svájci frankot ruház be, hogy áttérjen az újonnan gyártott műanyagokról az élelmiszeripari minőségű újrahasznosított műanyagok használatára, és felgyorsítsa az innovatív fenntartható csomagolási megoldások fejlesztését.


Kép forrása: Nestlé

A Nestlé a 2018-as vállalását – miszerint a felhasznált csomagolóanyagainak 100 százaléka 2025-re újrahasznosítható vagy újrafelhasználható lesz – a mostani bejelentéssel azzal egészítette ki, hogy 2025-ig harmadával csökkenti az újonnan gyártott műanyagok felhasználását, olvasható a Nestlé közleményében. Összefog másokkal a körkörös gazdaság előmozdítására, és törekszik az óceánokban, tavakban és folyókban található műanyaghulladék felszámolására.

A csomagolásnak kiemelt a szerepe az élelmiszer minőségének megőrzésében, ezen keresztül a lehető legmagasabb szintű élelmiszerbiztonság megteremtésében. Jelenleg az élelmiszerekkel érintkező műanyagcsomagolást rendkívül nehéz újrahasznosítani, ráadásul az így előállított magas minőségű műanyagokból rendkívül szűk a kínálat. A kettős probléma megoldásának elősegítése érdekében a Nestlé vállalja, hogy 2025-ig körülbelül 2 millió tonna, az élelmiszeripar igényeinek megfelelő, magas minőségű újrahasznosított műanyagot vásárol mintegy 1,5 milliárd svájci frank értékben.

Ezeket olvasta már?

Egy eldobható pelenka vagy egy műanyag üdítőspalack 450 év alatt bomlik le – a probléma az, ahogyan bánunk ezekkel a hulladékokkal.
„Együnk” kevesebb csomagolást!
A kis kiszerelésű termékekre gyakran szigorúbb minőségi követelmény vonatkozik, mint a nagyobbakéra.
Még mindig a meglepetés a nyerő
Az egyik legmeghökkentőbb kutatási eredmény szerint van, hogy a csúnya csomagolás jobban el tudja adni a terméket, mint a szép.
Tervezzünk csomagolást fenntarthatóan!
Habár egy termék előállításának környezeti hatása gyakran magasabb, mint a csomagolásáé, mégis az utóbbit ítéli meg negatívan.