Váratlan akadály a tesztelés során

A warwicki egyetem kutatói önvezető autókat tesztelnek, hogy kiderítsék, milyen hiányosságokat kell még orvosolni. Ki is derült egy elég komoly gond. A sofőrnélküli járművek biztonságos haladását komolyan akadályozzák az útmenti fák.

A warwicki egyetem mérnökei évek óta végeznek kutatásokat az önvezető járművekkel kapcsolatban. Nemrégiben teszteket végeztek a járművek vezetéknélküli „csatlakoztatása" témájában az 5G szabvány szerint. Az 5G adatátvitel lehetővé teszi a jármű és az infrastruktúra közötti információcserét valós időben.


Forrás: Shutterstock

A teszt részeként a tudósok a technológia működésével kapcsolatos lehetséges hibákat és problémákat szeretnék azonosítani. A The Daily Telegraph szerint a tudósok váratlan és komoly akadályt találtak az utcák mentén növekvő fák leveleivel kapcsolatban. Kiderült, hogy a levelek nemcsak a zajt, hanem a vezetéknélküli kommunikációs jelet is elnyelik, s csak a legerősebb jelek jutottak át a leveleken, olvasható a Trans.INFO honlapján.

A Warwick mérnökeire tehát egy valódi kihívás vár: lehetséges, hogy növelni kell a vevőkészülékek és az adóegységek számát az utakon. Várhatóan a technológiát havazáskor is tesztelni fogják.

Ezeket olvasta már?

További piacvesztés várható?
A logisztikai ágazat egyik legfontosabb rendezvényén a versenyképességünk mellett szó esik Közép-Európa legnagyobb, hazai intermodális kombitermináljáról is.
Helyi 5G hálózatokat hoz létre a Bosch
A jövő gyárainak megteremtésében úttörő szerepet játszanak a saját, helyi 5G-hálózatok.
Berlinben épít gyárat a Tesla
Berlin-Brandenburg repülőtér közelében várhatóan 2021. év végétől termel az új Tesla gyár.
A nagy igénybevételhez a DAF XF vált be
A TejTranszport Kft. DAF-flottája három új XF 480 SC vontatóval bővült.