Váratlan akadály a tesztelés során

A warwicki egyetem kutatói önvezető autókat tesztelnek, hogy kiderítsék, milyen hiányosságokat kell még orvosolni. Ki is derült egy elég komoly gond. A sofőrnélküli járművek biztonságos haladását komolyan akadályozzák az útmenti fák.

A warwicki egyetem mérnökei évek óta végeznek kutatásokat az önvezető járművekkel kapcsolatban. Nemrégiben teszteket végeztek a járművek vezetéknélküli „csatlakoztatása" témájában az 5G szabvány szerint. Az 5G adatátvitel lehetővé teszi a jármű és az infrastruktúra közötti információcserét valós időben.


Forrás: Shutterstock

A teszt részeként a tudósok a technológia működésével kapcsolatos lehetséges hibákat és problémákat szeretnék azonosítani. A The Daily Telegraph szerint a tudósok váratlan és komoly akadályt találtak az utcák mentén növekvő fák leveleivel kapcsolatban. Kiderült, hogy a levelek nemcsak a zajt, hanem a vezetéknélküli kommunikációs jelet is elnyelik, s csak a legerősebb jelek jutottak át a leveleken, olvasható a Trans.INFO honlapján.

A Warwick mérnökeire tehát egy valódi kihívás vár: lehetséges, hogy növelni kell a vevőkészülékek és az adóegységek számát az utakon. Várhatóan a technológiát havazáskor is tesztelni fogják.

Hirdetés
(Írisz) Kardex

Ezeket olvasta már?

A magyarországi közúti pótkocsik 99 százaléka egyelőre nem alkalmas a vasúti szállításra
MLSZKSZ: jelentősen csökkenhetné a környezetterhelést a kombinált fuvarozás fejlesztése.
Holnap nyílik az AUTOMOTIVE HUNGARY
7. nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás, 2019. október 16-18.
Gyorshajtásért idővel fizetni
A szabálysértők nem a pénzüket vesztik el, hanem valami sokkal értékesebbet.
Úgy tűnik, hogy a Tesla-nak sikerült
Ezzel a fejlesztéssel az önvezető taxik 2020-ban már az utcákon is megjelenhetnek.