Várják a jelentkezéseket az Európai Hulladékcsökkentési Hétre

Már lehet regisztálni a november 22-30. között megrendezendő Európai Hulladékcsökkentési Hétre, amelynek keretében az Európai Unió országaiban önkéntesek a saját ötleteik megvalósításával hívják fel a figyelmet a hulladék megelőzésének, a keletkezett mennyiség csökkentésének és a különböző anyagok újrahasznosításának fontosságára.

A kezdeményezést Magyarországon az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) koordinálja. A környezettudatos gondolkodást népszerűsítő hulladékcsökkentési hetet hatodszor rendezik meg. A hétnek minden évben van egy központi témája, idén ez a keletkezett étel- és élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentése. Ehhez kapcsolódó ötletekkel is lehet csatlakozni, de bármilyen kreatív, a keletkező hulladék mennyiségét csökkentő ötlet megvalósítható. A legjobb, legeredményesebb akciókat minden résztvevő ország benevezi az Európai Hulladékcsökkentési Díjra, amelyet ünnepélyes gála keretében adnak majd át a nemzetközi zsűri által kiválasztott kezdeményezések megvalósítóinak. Magyarországról tavaly a dabasi óvoda "Játékok, amiből nem is gondolnád"elnevezésű projektje bekerült a nemzetközi szinten legjobb három, oktatási intézmények által megvalósított akció közé - hívta fel a figyelmet az OHÜ. Az érdeklődők a szükséges információkat megtalálják a www.hulladekcsokkentesihet.hu oldalon. Szintén ezen a weboldalon lehet regisztrálni a saját akciókat november 15-éig.

MTI 2014. október 10.

Ezeket olvasta már?

Nagy jövőt látnak az újrahasznosításban
Rémisztő nemcsak a hagyományos hulladék gyarapodása, hanem az újfajta – például sugárzó vagy űrszemét – megjelenése is.
Többször felhasználható ipari törlőkendők a MEWA-tól
Valódi fenntartható fejlődés: a hulladék keletkezésének megelőzése és a közös használat
Egy eldobható pelenka vagy egy műanyag üdítőspalack 450 év alatt bomlik le – a probléma az, ahogyan bánunk ezekkel a hulladékokkal.
Kiskunhalasra jött a Termékverseny aranya
Növényi alapú zöld csomagolóanyag vitte el a pálmát a Sirha kiállításon.