A világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi az ABB

Az ABB megkezdte új robotikai gyártó- és kutatólétesítményének építését Kínában. A 150 millió amerikai dollár összköltségű beruházás keretében épülő gyáregységet várhatóan 2021-ben nyitják meg.


Forrás: ABB

A Sanghaj közelében, Kangqiao-ban épülő 67 000 m2 területű új gyárban a legkorszerűbb gyártási folyamatokat alkalmazzák majd, beleértve a gépi tanulást, valamint a digitális és kollaboratív technikákon alapuló megoldásokat is. A robotikaiparban ez lesz a világ legmodernebb, legnagyobb mértékben automatizált, s legrugalmasabb gyára: olyan központ, ahol robotok gyártják a robotokat.

Az új gyárban helyet kap majd egy helyszíni kutatási és fejlesztési központ is, ezzel elősegítve a gyorsabb innovációt a Mesterséges Intelligencia (MI) területén. A központ nyitott innovációs bázisként szolgál majd, ahol az ABB szoros együttműködésben fog dolgozni az ügyfelekkel annak érdekében, hogy együtt fejlesszék ki az egyéni igényekre szabott automatizálási megoldásokat.

Az ABB robotikai megoldásai változatos ügyfélkört szolgálnak ki Ázsiában: támogatást nyújtanak az autóipari gyártóknak, különösen az e-mobilitás területén, de többek között segítik az elektronikai gyártókat, az élelmiszeripari és italgyártókat, a gyógyszeripart, a logisztika automatizálását és az általános iparágakat is.


Forrás: ABB

A nagymértékben automatizált gyárban a termelés a rögzített összeszerelő sorok helyett automatizálási egységeken fog alapulni, ezzel lehetővé téve a robotok számára, hogy állomásról állomásra haladjanak, és a hagyományos gyártósoron történő termelési rendszernél testreszabottabb gyártás és nagyobb fokú rugalmasság valósuljon meg. Az automata irányítású járművek (AVG) a megfelelő időben alkatrészeket szállítanak a gyártást végző robotoknak, míg a legkorszerűbb kollaboratív megoldásokon alapuló technológiák biztosítják, hogy az emberek és a robotok biztonságosan tudjanak egymás mellett dolgozni.

Hirdetés
(Írisz) Kardex

Ezeket olvasta már?

A világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi az ABB
A világ legnagyobb mértékben automatizált gyárában robotok fognak gyártani robotokat.
Tudni akarja, merre tart a szakma?
A CSAOSZ már hagyományosan nívós konferenciája számos érdekes témakörrel foglalkozik.
Erősödik a vasúti áruforgalom Kína és Európa között
A Kínából érkező tehervonat szerelvények száma az év végére elérheti az 1300-at.
A digitális transzformáció várható hatása a munkaerőpiacra
A következő 15 évben akár 900 ezer munkahelyet is érinthetnek a technológiai változások.