Hirdetés
(Timi) SIRHA

Vissza a múltba: ma már jobb a csapvíz?

Magyarországon a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer a csapvíz, a palackozott vizekkel ellentétben a fogyasztása környezetbarát is – hangsúlyozta a napokban a Magyar Víziközmű Szövetség (MVSZ), miután az index.hu kezdeményezésére egy laborban kiderült: súlyos betegséget okozó baktériumot találtak egy palackozott pi-vízben.

Az egészségre való ártalmasság minden műanyagpalackos víznél felmerülhet: nemrég az ENSZ is nyilvánosságra hozta több országot átfogó vizsgálata eredményét, miszerint nagy mennyiségű mikroszkopikus műanyag van a világ legkedveltebb palackos vizeinek több mint 90%-ban. Nagy Edit MVSZ-főtitkár szerint ennek raktározási okai is vannak. „Elgondolható, hogy amikor a raktárakban 30-40 fokon tárolják a palackozott vizeket, ott milyen folyamatok tudnak zajlani. A víz egy élő flóra, abban ionok vannak: a nem megfelelő tárolás nem előnyös a fogyasztó számára”.

Ezeket olvasta már?

Tovább „zöldít” a Volkswagen
Újabb lépést kíván tenni a Volkswagen egy zöldebb világ felé.
A Continental lépést tesz a környezetvédelemért
A Continental a jövőben újrahasznosított ipari kormot is használ a gumiabroncsaihoz.
FachPack 2019 – Fókuszban a környezetbarát csomagolás
A fenntarthatóbb anyagkeverékek és a felhasznált anyagok számának jelentős csökkentése nagymértékben javította a csomagolás fenntarthatóságát.
Népszerű a Tesla formabontó autója
Nagy érdeklődés mutatkozik a Tesla ötödik autójára, az ékalakú Cybertruck pickup-ra.