fbpx

Hugo Beck nagysebességű robotrendszer

Írta: Szerkesztőség - 2017 szeptember 19.

Egy párhuzamos robot pontosan lokalizálja, szortírozza és adagolja a különböző 3D termékeket és csomagolásokat. Nagy mennyiségek és gyakran változó termékek egyszerűen, automatizáltan csomagolhatóak.

A Hugo Beck, a folyamatos fóliacsomagoló- és nyomtatási továbbfeldolgozó gépek vezető gyártója először a tavalyi drupán mutatta be a nagysebességű robotrendszerét az automatikus termékadagoláshoz, fóliacsomagolási megoldásokkal kombinálva, a nyomda- és papíripari ágazat számára. Az eddig csak manuálisan végrehajtható tevékenységek a jövőben egyszerűen és reprodukálhatóan megoldhatóak.

Az élő bemutató során a látogatók egy olyan ágazatra jellemző alkalmazást láthattak, amelyet általában kézzel kell elvégezni: egy Hugo Beck servo X oldalhegesztéses csomagológépen keresztül vezérelve adagolt egy háromtengelyes párhuzamos robot egy szövegkiemelőt egy magazin előnyomott mellékletlapjához, amely ezt követően fóliacsomagolásra került. Az integrált, nagyfelbontású kamera előzetesen lokalizálta ezt a feldolgozandó termékhez.

A maximális gépteljesítmény abban az esetben, ha egy 12.000 ütem/h-ás servo X-et használnak a magazinok csomagolásához, maximálisan kihasználható.

A párhuzamos robot – amelyet pókrobotnak, Delta-robotnak vagy Picker-nek is neveznek – a csomagológépről vezérelt, ahol a már futott programok tárolhatóak és bármikor előhívhatóak. A rendszer egyszerűen és flexibilisen integrálható a már meglévő csomagoló gépsorokra, mind pl. kombinációban a Hugo Beck servo x gépeivel, mind más gyártók gépsoraival.

A robot nagy munkaterülete lehetővé teszi a szuverén kezelést a legkülönbözőbb és alaktalan termékeknél, és csomagolásoknál is, mint pl. vízipisztolyok, sztetoszkópok, lupék, stb. A nyomtatási továbbfeldolgozás a jövőben ezáltal a korábbihoz képest sokkal rugalmasabban tud a vevői igényekre reagálni, nagy és kicsi darabszámokat könnyedén kezelni, és ezáltal a termelési mennyiséget növelni. Így a Hugo Beck teljesen automatikus adagolórendszere hatékony termelési folyamatot tesz lehetővé.

Részletekről érdeklődjön a magyarországi képviseletnél, a Prosystem Print Kft-nél!

www.prosystem.hu

Plug & handle – nagysebességű robottechnológia a csomagolási alkalmazásokhoz a nyomtatási továbbfeldolgozásban 100%-os ismétlési pontossággal.