fbpx

Ismét díjazták az innovációs teljesítményt

Írta: Csomor Zsolt - 2019 április 02.

A múlt évben elért kiemelkedő műszaki és gazdasági innovációs teljesítmény elismeréseként a Parlamentben átadták a 2018. évi Innovációs Nagydíj elismeréseket.

 

A díjátadón Palkovics László innovációs és technológiai miniszter ünnepi beszédében kiemelte, hogy fontos feladat megtalálni és beindítani a fenntartható fejlődés motorját jelentő kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet, olvasható az MTI hírében.

A díjazottak között a Magyar Innovációs Szövetség 2018. évi Startup Innovációs Díját a Webshippy kapta az online kereskedelemben alkalmazott kiszervezett logisztika szolgáltatásért. A Webshippy 2016 elején kezdte működését hazánkban, mint az első, amerikai mintára kialakított, teljes körű fulfillment szolgáltatást nyújtó logisztika vállalat. A Webshippy alapítói a saját online kereskedelmi tapasztalataikra alapozva a jól működő nyugati mintákat követve alakították ki a szolgáltatásokat, az azokat támogató automatizált munkafolyamatokat, valamint a mindezek alapjául szolgáló fejlett technológiai hátteret.

A Magyar Innovációs Alapítvány 1993-ban hirdette meg először az Innovációs Nagydíj Pályázatot az 1992. évi teljesítmény elismerésére. A 2017-ig kiírt 26 pályázati felhívásra 1186 pályamű érkezett, ebből 1028-at megvalósult sikeres innovációnak ítélt a zsűri: közülük 202 kapott innovációs díjat.