Bioalapú tervezési ötletek
A bioalapú korszak megszünteti a csomagolás határait, a tervezők számára teljesen új lehetőséget teremt a jövőben.
A bioalapú korszak megszünteti a csomagolás határait, a tervezők számára teljesen új lehetőséget teremt a jövőben.
A csomagolástervezésben is trend a fenntarthatóság. Erre jó példa a szűzrostból készült, környezetbarát italcsomagolás.
A PurePac csokoládécsomagolás speciális bevonatának köszönhetően feleslegessé teszi a belső fólia alkalmazását.
Újrahasznosításra megy a csomagolóanyag: folyamatosan bővül a mezőgazdasági fóliahulladék gyűjtőrendszer.
A sikeres újrahasznosítás előfeltétele az elhasznált csomagolószerek begyűjtése és az anyagfajták szétválogatása.
A Nespresso kávékapszuláiban lévő zaccból termőközeget gyártanak, majd a Főapátság levendulamezőire juttatják ki.
Tanulmányozza az MNB által kiadott kisokost, hiszen a megfelelő szelektív gyűjtéssel érték teremthető.
Csomagolás: lehet szidni, de a járvány okozta problémák is bizonyítják a kereskedelemben, hogy az áruvédelemben nélkülözhetetlen a műanyag, a karton.
Az Avery Dennison fenntartható címkéi nemcsak a környezetet óvják, de ellenállóságuk tekintetében is megállják a helyüket.
A vásárlók kimondottan a 100%-ban rostalapú csomagolási megoldások iránt érdeklődnek.