fbpx

A MEWA környezettudatos technológiával fektet a jövőbe

Írta: Szerkesztőség - 2014 május 13.

A MEWA évente hétmilliárd liter fűtőolajat takarít meg

A környezetvédelem és a természeti erőforrások megóvása a MEWA-nál mindig is prioritást élvezett. A teljes körű törlőkendő-szolgáltatásról közismert német vállalatnál immár több mint három évtizede dolgoznak ki és valósítanak meg sikeresen olyan környezetvédelmi eljárásokat, amelyek újra és újra meghatározzák az ágazat trendjeit.

Ezt bizonyítja az a tény is, hogy a MEWA a textilmenedzsment ágazatban 1997-ben elsőként nyerte el a nemzetközileg érvényes ISO 14001-es környezetirányítási tanúsítványt. A stratégia a környezet és a vállalat számára egyaránt kifizetődő: csak a hővisszanyerés révén mintegy hétmillió liter fűtőolajat takarított meg a vállalat az elmúlt évben (további információk a linkre kattintva érhetők el: http://www.mewa.hu/vallalat/kornyezetgazdalkodas/

 

A hagyományos mosási eljárásokkal szemben a MEWA mintegy ötven százalékkal több vizet takarít meg különleges mosási és öblítési újrahasznosító rendszere révén.

 

A MEWA teljes körű szolgáltatása révén már 19 európai országban tevékenykedő ipari és kereskedelmi ügyfele számára biztosítja a legkülönfélébb munkafolyamatok során használt törlőkendőket. A vállalat ügyfeleinek törlőkendőket és olajfelfogó szőnyegeket szállít ki, elhozza a szennyezett textíliákat és azokat tisztán, szükség esetén javítás vagy pótlás után újra kihelyezi. A MEWA teljes körű szolgáltatási rendszeréről bővebb információ az itt található: http://www.mewa.hu/tisztitokendok/tisztitokendo-rendszer/ 

 

A MEWA kidolgozta és megvalósította azokat a környezetvédelmi eljárásokat, amelyek meghatározó trendek az iparágban.

 

Az energiaszükségletet a kimosott szennyezőanyagokból fedezik

 

Már az újrafelhasználás révén is rengeteg értékes nyersanyagot takarítanak meg – de vajon környezetbarát tisztítási módszerrel hogyan mosható ki optimálisan az olaj és a gépzsír? A MEWA legmagasabb szintű technológiai szakértelmét támasztja alá az a tény is, hogy  a kimosott szennyeződések – elsősorban a törlőkendőkből származó fáradt olaj – termikus felhasználásával fedezni tudják a textíliák mosási és szárítási folyamataihoz szükséges energia nyolcvan százalékát.

 

Felére csökkenő vízigény

 

A hagyományos mosási eljárásokkal szemben a MEWA mintegy ötven százalékkal több vizet takarít meg különleges mosási és öblítési újrahasznosító rendszere révén. Az úgynevezett kaszkádtechnikával az utolsó öblítések még használható vizét megszűrik, majd a kinyert vizet további mosási fázisokhoz ismét felhasználják. A MEWA által alkalmazott környezetvédelmi technikákról video a youtube-on is elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=VCveL-D72uk.

 

További információk:  
MEWA Textil-Service Magyarország Kft., 2092 Budakeszi, Bianka u. 18., www.mewa.hu 
Sajtókapcsolat:
Live PR, 1112 Budapest, Zólyomi út 33., P. Nagy Ildikó
telefon: +36 1 225 7835, mobil: +36 20 223 0421, e-mail: [email protected]
MEWA textilmenedzsment 
A MEWA Európa 42 országában látja el vállalati partnereit munka- és védőruhákkal, törlőkendőkkel, olajfogó és lábtörlő szőnyegekkel valamint munkavédelmi eszközökkel. 4.500 dolgozójával több mint 165.000 ipari felhasználót, kereskedelmi vállalatot, műhelyt és vendéglátóipari egységet szolgál ki. A MEWA csoport 2012-ben 528 millió eurós árbevételt ért el.
Az 1908-ban alapított vállalat ma vezető szerepet játszik a textilmenedzsment piacon. A MEWA-t 2013 novemberében a legjobbak között jelölték a Német Fenntarthatósági Díjra: a zsűri „A fenntartható fejlődést leginkább szolgáló németországi termékek és szolgáltatások” kategóriában a legjobb három vállalat közé juttatta. 2011-ben a a Deutsche Standards kiadó „Az évszázad márkája” elismerést adományozta a MEWA-nak, és 2013-ban a vállalat újra elnyerte ezt az elismerést.
MEWA Textil-Management filmek: 
A MEWA kínálatát mutatja be a „red dot award: communication design 2012” nevű formatervezési díjjal kitüntetett „Ötlet textilből, ember és környezete számára” című film, amely további filmekkel együtt a www.youtube.com/user/mewade címen található.
A MEWA a Twitteren magyarul: twitter.com/mewa_hu