fbpx

A MEWA logisztikai rendszere minden terhet levesz az ügyfelek válláról

Írta: Szerkesztőség - 2015 május 08.
A világ piacvezető törlőkendő-szolgáltatójaként a MEWA képes minden ágazatban, a néhány főt foglalkoztató szervizműhelyektől a legnagyobb gyártóvállalatokig, minden felhasználó számára a legmegfelelőbb megoldást nyújtani. 
A vállalat kifinomult logisztikai rendszere gondoskodik arról, hogy az ügyfelek számára mindenkor elegendő mennyiségű, tiszta törlőkendő álljon rendelkezésre. A rendszert úgy alakították ki, hogy levegye a textíliák kezelésével kapcsolatos szervezési és adminisztrációs feladatokat az üzemvezetők válláról, raktárkészlet nélkül is biztosítva az üzemegységek megfelelő mennyiségű és minőségű kendővel történő ellátását. Ráadásul jól átlátható vizuális jelzésrendszer gondoskodik arról, hogy a különböző minőségű törlőkendők jól elkülöníthetők és megkülönböztethetők legyenek: így például a szövetbe szőtt piros sáv mutatja, hogy a törlőkendő az autóipari műhelyekben, a kék jelzésű a fémfeldolgozó iparban, a zöld szövetcsíkkal ellátott pedig a nyomda-iparban használatos.
A színkód része a textíliák szállítására és tárolására szolgáló, saját fejlesztésű biztonsági konténer is – amelynek piros, kék illetve zöld fedele szintén jelzi az ugyanilyen színű szövetcsíkokkal jelölt törlőkendők rendeltetési helyét.
A MEWA négyféle különböző minőségű törlőkendőt kínál ügyfeleinek. Ezek anyagukban, felületükben és nedvszívó tulajdonságaikban térnek el egymástól, s elsősorban az eltávolítandó szennyeződés jellege dönti el, hogy melyiket érdemes használni: a robosztus, nagy nedvszívó képességű pamut törlőkendők többek között kiválóan alkalmas olajok, zsírok vagy hűtő-kenő folyadékok eltávolítására, a mikroszálas kendők pedig érzékeny felületek kezelésére szolgálnak (például az elektronikai ágazatokban). A MEWA zárt rendszerében teljesen elkülönítve mossák ki és kezelik a különböző területeken használatos textíliákat.
Ami a folyamatot illeti: a tisztítási eljárás során a legmodernebb, környezetkímélő technikával mossák ki a kendőket. Egy speciális rendszer révén a felhasznált vizet visszaforgatják, a kinyert olajokat és zsírokat energiatermelésre használják, a veszélyes anyagokat megfelelő módon ártalmatlanítják. Az eljárás végén a tisztított textíliák ismét a megfelelő kóddal jelzett biztonsági konténerekbe kerülnek, és újra útnak indulnak a MEWA ügyfeleihez. Ilyen módon biztosítható, hogy az ügyfelek mindig a megfelelő minőségű textíliát kapják vissza. Így biztosítja a MEWA ügyfelei számára a teljes körű és zökkenőmentes törlőkendő-szolgáltatását.
További információért látogasson el a MEWA oldalára: http://www.mewa.hu/tisztitokendok/tisztitokendo-rendszer/