fbpx

Forradalmi újdonság a raktárakban

Írta: Szerkesztőség - 2019 március 04.

Raktári forradalmat indított a Jungheinrich a LogiMAT 2019 kiállításon Stuttgartban. Intelligens, 4.0 intralogisztikai megoldásaival, új szoftvereivel, szolgáltatásaival és innovatív gépeivel fogadta látogatóit, természetesen ismét a kiállítás legnagyobb standján.

 

  • Raklapemelő beeépített lítiumion-akkumulátorral
  • Kategóriájának legrövidebb gépe
  • Nagyfokú biztonság a három oldalról védett kezelőállásnak és a védőtetőnek köszönhetően

 

Az ERC 216zi típussal a Jungheinrich egy teljesen újragondolt elektromos raklapemelőt mutatott be idén februárban. Alig egy évvel azt követően, hogy a vállalat piacra lépett a teljesen integrált lítiumion-akkumulátoros, ETV 216i típusú targoncával, a Jungheinrich a koncepciót most az elektromos gyalogkíséretű ERC 216zi típusra is átültette. A beépített lítiumion-akkumulátornak köszönhetően az ERC 216zi rendkívül kompakt és mozgékony. Eddig az ilyen típusú targoncáknál az akkumulátoredény az emelőoszlop mögött helyezkedett el, ezzel szemben az ERC 216zi típusnál az energiatároló-rendszert középen építették be a gépbe. Az 1245 milliméteres L2 méretnek köszönhetően az ERC 216zi mintegy 170 milliméterrel rövidebb, mint más hasonló gépek, és ezzel messze a legkompaktabb elektromos raklapemelő a piacon.

 

„Néha teljesen újra kell gondolni a dolgokat, ahogy mi is tettük az ERC 216zi esetében. A beépített lítiumion-akkumulátor forradalmian új targoncadizájnt eredményezett. Ennek köszönhetően az ERC 216zi rendkívül kompakt és mozgékony. Tökéletes anyagmozgató gép, amely akár szűk helyviszonyokkal rendelkező raktárakban is könnyen manőverezhető” – nyilatkozta Christian Erlach, a Jungheinrich értékesítési és marketing igazgatója.

 

Maximális teljesítmény

Az ERC216zi beépített lítiumion akkumulátora egy teljesen új targoncakivitelt eredményez. Ennek köszönhetően a Jungheinrichnek sikerült jelentősen javítani a raklapemelő mozgékonyságát. Kompakt kivitelének köszönhetően az ERC 216zi új mértéket teremt a manőverezés terén. Az FG profilú, újszerű emelőoszloppal az emelő maradvány teherbírása eléri az akár 100 kilogrammot is. Az új oszlopcsillapítás pedig zökkenőmentes oszlopátmenetet biztosít.

 

Nagyobb kényelem a kezelőnek

A raklapemelő fejlesztése során a Jungheinrich különös figyelmet fordított a targonca ergonómiájára. A fix kezelőállás biztonságos tartást és kényelmet biztosít. Ez különösen hosszabb alkalmazás esetén jelent előnyt a kezelőnek. A kezelőelemek elhelyezkedése intuitív kormányzást tesz lehetővé. A teljesen újratervezett smartPILOT elektromos kormányzás egy kézzel is pontos és könnyű kormányzást biztosít. A műszerfalba beépített, 4 hüvelykes kijelző könnyen áttekinthető. Az új tárolórendszer lehetővé teszi, hogy a kezelő egyedileg alakítsa ki munkahelyét.

Védelem minden oldalról

 

Az ERC biztonsági szempontból is új mértéket teremt. A DIN ISO 6055 szabványnak megfelelő védőtető védelmet nyújt az esetlegesen leeső tárgyak ellen. A fix oldalelemekkel védett kezelőállás három oldalról biztosít tökéletes védelmet a kezelőnek. Az operationCONTROL asszisztensrendszer megakadályozza a maximális maradvány teherbírás túllépését. A maradvány teherbírás esetleges túllépésekor a kezelő optikai és akusztikus figyelmeztető jelzést kap a géptől. A positionCONTROL rendszer egyszerű, és gyors betárolást biztosít az előre meghatározott magasságban. Ily módon a kevésbé tapasztalt dolgozók is gyorsan és biztonságosan tudják elvégezni a be- és kitárolást.

További információ: www.jungheinrich.hu