fbpx

Az idén 25 éves Pagát a Yale targoncák magyarországi forgalmazója lett!

Írta: Szerkesztőség - 2016 április 08.

A Pagát Gold tulajdonosának a cég megalapításától kezdve célja volt, hogy a céget a Magyarországon meghatározó targoncás vállalkozások közé emelje. Szirányi Zoltán, a Pagát Gold Zrt. vezérigazgatója beszél az új lehetőségről, a 25 éves évforduló tükrében.

– A bevezetőben említett céllal összhangban 2003-ban tárgyalásokat kezdett az akkori Transtechnik Hungária Kft. német tulajdonosával a cég megvásárlásáról annak a céljából, hogy a vásárláson keresztül megkapja a világhírű YALE anyagmozgató gépek magyarországi képviseletét. Akkor ez nem sikerült, de a Transtechnik a Pagát tulajdonába került.

 

Ahogy mondani szokták, a történelemben semmi sincs ok nélkül. Valószínűleg ez sem történt véletlenül. A Pagát ugyanis sohasem foglalkozott azelőtt új gépértékesítéssel. Ezt meg kellett tanulni. Ehhez idő és gyakorló terep kellett. Így lett 2003-ban a Komatsu targoncák importőre. 7 évet tanultunk, és több mint 1000 gépet adtunk el, amikor váltani kényszerültük. 2010-ben a Nissanra váltottunk.

 

Tovább tanultunk. Eladtunk több mint 400 Nissan targoncát, megdöntve minden eddigi magyarországi rekordot. Az élet azonban terelte és irányította a jövőnket. A Nissan folyamatos változásai miatt elgondolkodóba estünk a jövőt illetően, és akkor jött a nagy lehetőség, a nagy álom megvalósulásának ideje. Híre ment, hogy a YALE importőri státusz Magyarországon felszabadul. 2015 szeptemberében megpályáztunk és decemberben már alá is írtuk a szerződést. A nagy álom tehát beteljesült. A Pagát A HYSTER-YALE GROUP korábbi NACCO csoport egyik vezető márkájának a magyarországi importőre lett.

 

A hosszú megtett út nem volt hiábavaló.

2016-ban ünnepli a Pagát a működésének a 25. évfordulóját. 25 év vezetett el oda, hogy a világ egyik vezető targonca gyárának az importőre lehessünk.

Néhány szót a YALE-ről

A HYSTER YALE GROUP a világ vezető targoncagyártó vállalata. Évente 120.000 targonca hagyja el a telephelyeit a világ különböző gyáraiból. Fő termékei a HYSTER és a YALE.

A termékek műszakilag azonosak, mégis jól megkülönböztetett brandet képviselnek.

Csak érdekességképpen említem meg, hogy a YALE-t 1844 alapította a Connecticut állambeli Linus Yale Jr., mint cilinder-zárszerkezetet gyártó társaságot (YALE zárak ma is kaphatók Magyarországon is), majd a palettát nem sokkal ezután anyagmozgató gépekre is kiterjesztették.

A Yale gépek három európai gyárban készülnek. A belsőégésű és elektromos ellensúlyos targoncák 5 tonna kapacitásig Észak-Írországban, Craigavonban készülnek. Az ennél nagyobb ellensúlyos gépek Hollandiában, Nijmegenben, a raktártechnika pedig az olaszországi Masatte gyárában készül.

A YALE termékpalettája rendkívül széles. A belsőégésű gépek területén megtalálható benne az úgynevezett Budget, illetve a magas technikai színvonalú, úgynevezett Value kategória is.

 

LX széria (belsőégésű ellensúlyos):

A YALE minőséget biztosító, de korlátozott opcióval rendelkező úgynevezett Budget széria. Átlagos felhasználásra tervezték, és a rendkívül kedvező ára miatt nagyon népszerű a piacon. Ebben a kategóriában a legjobb ár-érték-arányú gépek közé tartozik.

2000, 2500 kg teherbírással készül, de később 3000 kg teherbírással is rendelkezésre fog állni.

 

VX széria Veracitor (belsőégésű ellensúlyos)

A feladathoz rendkívüli variációs lehetőség társul. Többféle motor, háromféle váltó, kétféle fék, többféle hűtő stb. teszi lehetővé, hogy az ügyfelek pont azt kapják, ami a feladatukhoz a leginkább illik. 1600 kg teherbírástól 9000 kg teherbírásig készül.

Mindkét típus gázos, illetve diesel változatban is elérhető.

 

EC széria (belsőégésű ellensúlyos)

8000-16000 kg teherbírás között érhető el. Nagy kapacitású, rendkívüli terhelhetőséggel rendelkező gépek. Diesel-meghajtással érhetők el.

 

ERP/ERC szériák (elektromos meghajtás)

Rendkívül széles az elektromos gépek palettája. 24 vagy 48 v meghajtás 1300 kg-tól 5500 kg teherbírás, 3 vagy négytámaszú kivitel. A legmodernebb elektromos rendszerrel bír. Oldalsó akkumulátor-csere többféle megoldással is kivitelezhető. Minden feladathoz megtalálható a megfelelő megoldás.

 

Raktártechnikai gépek

Az egyszerű raklapmozgatótól a keskenyfolyosós felrakó gépekig minden megtalálható a palettán. Rendkívül fejlett tolóoszlopos gépei a legjobbak közé számítanak a piacon.

A következő lapszámokban részletesen fogjuk bemutatni a YALE egyes típusait, kérjük, kísérje figyelemmel termékleírásainkat!

2016. április 1-jétől tehát a YALE magyarországi importőre a Pagát Gold Zrt. Ahogy eddig, ezentúl is mindenben az Ön igényei szerint fogunk eljárni. A Pagáttól azt fogja kapni, ami Önnek a feladathoz a legmegfelelőbb. A múltunk erre kötelez minket.

Amennyiben segítségére lehetünk anyagmozgatási feladatuk ellátásában, kérem, a jövőben is keressen minket bizalommal a megszokott elérhetőségeken, és kérjük, kísérje figyelemmel az elkövetkezendő megjelenéseinket is!

A YALE igazi európai termék, büszkék vagyunk arra, hogy a Pagát kapta meg azt a lehetőséget, hogy egy ilyen magas színvonalú termékpalettával lehet jelen a magyarországi targonca piacon.