fbpx

A Toyota 2020-as logisztikai dizájnversenyén csomagkezelő megoldások kerestetnek

Írta: Szerkesztőség - 2019 július 17.

Ismét elindult a Toyota Material Handling Europe által kétévente szervezett Toyota Logistic Design Competition verseny. A 2020-as versenysorozat mottója a „Csomagkezelés: Felszállásra kész?”.

A világ repülőterein évente több milliárd csomagot kezelnek és szállítanak. Nem csoda, hogy a Toyota Material Handling Europe egyre nagyobb hangsúlyt fektet erre a területre is. A legjobb megoldások felkutatása érdekében a Toyota felhívást intézett a tervezést tanuló diákok, és a 2019-ben végző fiatal tervezők felé, hogy a repülőterek csomagkezelési rendszereit megújító ötleteket dolgozzanak ki. A megoldások között szerepelhetnek a bejelentkezéstől a csomagfelvételig a csomagok útját végig kísérő teljes körű rendszerek, ahogyan az utasforgalmi épületbe, a repülőgépbe és/vagy a célállomáson való szállítást megkönnyítő megoldások is.

„Két évvel ezelőtt a csomagszállítás legutolsó fázisa volt a téma, idén pedig a repülőterek csomagkezelő rendszerei által támasztott kihívásokat helyeztük előtérbe. Ezeken a területeken gyökeres változásokra van szükség” – indokolja a verseny témaválasztását Magnus Oliveira Andersson, a Toyota Material Handling Europe tervezési igazgatója. „Tervezőstúdióként nagyon fontos számunkra, hogy közeli kapcsolatban maradjunk a fiatal tervezőkkel, és meg is hallgassuk őket. Ezt az is indokolja, hogy a mi munkánkra is igaz a mondás, hogy csak a változás állandó.”A verseny most indul, és minden olyan pályamű részt vehet rajta, amely hűen tükrözi a Toyota márka hírnevét és minőségét. A jelentkezés határideje 2019. október 22., amelyet követően a Toyota (Toyota Material Handling, Toyota Industries Corporation, Vanderlande, Raymond) tervezéssel, és innovációval foglalkozó szakembereiből álló zsűri értékeli a beadott pályaműveket, majd kiválasztja a döntősöket. A verseny győzteseit az iparági vezetők és szakértők közös döntése alapján választják ki.

A Toyota új modellekkel egészíti ki T-motion vontatójárműveinek választékát

A Toyota Material Handling a vontatójárművek elismert gyártójának, a Toyota Material Handling Europe cégcsoport egyik tagjának, a Simai cégnek a különféle vontatótargoncáival egészítette ki eddig is széles kínálatát. A T-motion termékcsalád bővítése során a palettára felkerültek a hatékony árukezelést elősegítő vontatási megoldások, amelynek jóvoltából a cég még szélesebb választékban kínálhat az ügyfelek anyagmozgatási tevékenységét zökkenőmentessé tévő megoldásokat.

A racionális kezdeményezések előmozdítása érdekében a Toyota a vontatójárművek jól ismert gyártója, a Simai cég által gyártott vontatótargoncákkal egészítette ki vontatójárművei kínálatát. A legújabb elektromos meghajtású jármű, a Toyota 3TE25, a tervek szerint a jelenlegi nehéz járművek felváltására is alkalmas lesz.

A vontatójárművek megújult választékában csak elektromos meghajtású (környezetbarát) modellek találhatók, amelyek 0,8 és 50 tonna közötti változatokban kaphatók. A Toyota T-motion termékcsaládja egy sor anyagmozgatási feladat végrehajtásához ideális eszközöket, és megoldásokat kínál, hiszen a különféle modellek között megtalálhatók a jól manőverezhető beltéri típusok, a könnyű fel- és leszállást biztosító beállós gépek, valamint a nagyobb távolságokat is kényelmesen megtevő, szabadban használható targoncák is. „Legyen szó komissiózásról, e-kereskedelemről, gyártásról vagy akár repülőterekről, illetve egyszerű anyagmozgatási feladatokról, minden területre ajánlunk kifejezetten a célnak megfelelő, hatékony vontatási megoldásokat, amelyek a terhek szállítását mindig a legmegfelelőbb időben és precizitással végzik” – vázolja fel az új rendszerek néhány előnyét Craig Walby, a Toyota Material Handling Europe termékigazgatója.

Toyota Anyagmozgatás Mo. Kft.