fbpx

Drónnal viszik házhoz a gyógyszert

Írta: Csomor Zsolt - 2019 november 15.

A UPS Flight Forward Inc. és az amerikai CVS Pharmacy, Inc. gyógyszertárlánc bejelentette, hogy közösen újabb drónkiszállítási megoldások kidolgozásába fognak. Ezzel az eddig jellemző B2B modellek mellett közvetlenül az ügyfelek kiszolgálására is koncentrálnak a jövőben.


A képek forrása UPSFF

A program keretében a UPSFF vényköteles és kereskedelmi termékeket szállít házhoz a CVS gyógyszertárak ügyfelei számára. A UPSFF szeptember óta az egyetlen az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság engedélyével rendelkező drón légitársaság.

A UPS Flight Forward jelenleg egészségügyi mintákat szállít drónokkal a Raleigh-beli WakeMed egészségügyi központban, és folyamatosan dolgozik légi és szárazföldi infrastruktúrája bővítésén, hogy képes legyen kielégíteni a változatos ügyfélkör igényeit. A vállalat terve, hogy hamarosan rendszeresítse a kiszállítást a vevők otthonába.

Amerika első teljeskörű engedéllyel rendelkező drón légitársaságaként a UPS Flight Forward napról napra növeli ügyfélkörét, és a technológiai partnereink hálózatát is folyamatosan bővíti, hogy így biztosítsa hosszútávú elsőségüket a drónkiszállítás terén, mondta el Scott Price a UPS stratégiai igazgatója. Olyan új logisztikai és kézbesítési megoldásokon dolgoznak, amire korábban gondolni sem mertek volna. Eddig az iparág csak a szárazföldi kiszállítási technológiákban gondolkodott, most viszont már valóban háromdimenzióban léphetnek tovább.