fbpx

Népszerű a Tesla formabontó autója

Írta: Csomor Zsolt - 2019 november 26.

Két nappal a Tesla új elektromos autójának a Los Angeles-i autókiállításon történt bemutatása után közel 150 ezer rendelés érkezett a Cybertruckra.


Kép forrása:Tesla

Sokkolta a világot a Tesla legújabb autója. A Tesla Los Angeles-ben mutatta be története ötödik autóját, a Cybertruck elektromos pickup-ot. A Tesla elképesztő, ékalakú karosszériájával nem hasonlít egyetlen ma kapható autóra sem: leginkább úgy néz ki, mintha egy 80-as évekbeli sci-fiből csöppent volna ide.

A Cybertruck karosszériája ultraszilárd rozsdamentes acélból készül, ezért állítólag ellenáll a 9 mm-es lövedékeknek és bizonyos fokig a sérüléseknek is. Elvileg a Cybertruck oldalablakai is törhetetlenek, bár az élő bemutatón bepókhálósodtak, amikor közelről egy fémgolyót dobtak neki. Erre Musk azt mondta, talán túl nagy erővel vágták hozzá, mindenesetre ezen a területen még van lehetőség a javulásra. A los Angeles-i autókiállításon bemutatott új Tesla pickup ára 39 900 és 69 900 dollár között mozog.

A bemutató után két nappal Elen Musk Twitter-bejegyzésében azt írta, hogy már 146 ezer megrendelés érkezett a platós autóra: a vásárlók 42 százaléka a dupla, 41 százaléka a tripla, 17 százaléka pedig az egymotorosból kért, olvasható az MTI hírében.