fbpx

Kisebb karbonlábnyommal az étteremben is

Írta: Sándor Ildikó - 2020 február 04.

A fogyasztók egyre nyitottabbak az innovatív és fenntartható megoldásokra a higiénia terén is, így az ilyen megoldások alkalmazása hozzájárulhat a vendéglátó- és szállodaipari szolgáltatók versenyképességének növeléséhez amellett, hogy ezek jelentős költség-megtakarítást is eredményeznek számukra.

A Tork szalvétaadagolók új generációját tesztelhettük működés közben a 2020. évi Sirha kiállítás nyitónapján. A bemutatón részt vett Sípos Norbert, a Tork HORECA nagykövete, a Lajvér Bisztró és a Horog Étterem & Delicatesse konyhafőnöke.

A Tork Xpressnap Fit® adagolói kisméretű, illetve független étteremláncoknak, bároknak, fagyizóknak vagy kávézóknak jönnek jól, hisz laponkénti adagolásukkal kevesebb hulladékot termelnek.

A Fastfold típusú szalvétákkal összehasonlítva ezek nemcsak több vendéget szolgálnak ki két utántöltés között, de a raktárban is 30%-kal kisebb helyet foglalnak el. A fejlesztők arra is figyeltek, hogy a szalvéta gyűjtőcsomagolása cukornádból készüljön, az adagoló pedig kevesebb, mint a felére csökkentse a használat nélkül eldobott szalvéták mennyiségét. Ezek a tényezők tovább erősítik a TORK fenntarthatósági törekvéseit.

A szalvéta adagolója tartós, könnyen tisztítható anyagokból készült, így könnyebben és olcsóbban tisztítható. A kifogyásjelző pedig folyamatosan jelzi az adagoló töltöttségi szintjét, így vevőinknek nem kell szalvétáért könyörögni. És ráadásként az adagoló személyre szabható panelét reklámfelületként használva akár termékünket is népszerűsíthetjük.