fbpx

PHARM Connect Kongresszus 2020

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 20.

A 2020. március 10-11-én megrendezendő PHARM Connect Kongresszus immár tíz éve hozza egy tető alá a régió meghatározó gyógyszeripari és biotechnológiai szereplőit, hogy felvonultassa a legfrissebb, már működő megoldásokat, és körvonalazza a Közép- és Kelet-Európát érintő legfontosabb irányokat, kihívásokat és tendenciákat ezúttal Varsóban.

Lengyelország messze a legnagyobb gyógyszerpiac Közép- és Kelet-Európában az EFPIA (Európai Gyógyszeripari Vállalatok és Egyesületek Szövetsége) legutolsó összesítése alapján. A rangsorban a második helyen Csehország, majd Románia és Magyarország követi.

A lengyelek fordítottak a legtöbbet K+F tevékenységre – melynek összértéke eléri a 340 millió eurót –, ezenfelül itt a legmagasabb a generikus gyógyszerkészítmények penetrációja regionális viszonylatban (52,9%). Az ország gyógyszeripari exporttevékenységét pedig csak Magyarország előzi meg. A kétnapos kongresszus előadásaival az ország legnagyobb gyógyszergyártóit is megszólaltatja, mint a Gedeon Richter, a Novartis, GSK, és a Polpharma. A prezentációk kitérnek az iparági kutatások tudományos-üzleti eredményeinek vizsgálatára a tervezéstől a termelésig és az értékesítésig.

A nemzetközi tapasztalatok megosztásán túl számtalan formális és informális kapcsolat megalapozására is sor kerül, hiszen számos vezető gyógyszeripari és biotechnológiai szolgáltatóval egyeztethetnek személyes találkozókat az idelátogatók. A rendezvény keretében lehetőség nyílik ellátogatni a Novartis Strykówban található gyártóüzemébe is, ami szilárd gyógyszerformák és generikus gyógyszerek gyártása összpontosít, és ahol évente megközelítőleg 7 milliárd tabletta készül. A jelenlegi termékportfólió a szív- és érrendszer, az anyagcsere és az emésztőrendszer gyógyszereire koncentrál.

Építse iparági kapcsolatait Kelet- és Közép-Európa vezető gyógyszeripari és biotechnológiai rendezvényén, és böngéssze tovább a szakmai kínálat alakulását a rendezvény weboldalán! További információ igénylés esetén lépjen kapcsolatba közvetlenül a szervezőkkel az [email protected] címen.

www.pharmconnect.eu