fbpx

Újra CEE Logisztikai Kiválósági Díj, Újra Díjazottak – TRANSLOG Connect 2021 Kongresszus

Írta: Transpack - Hirdetés - 2021 december 20.

November második felében zárult Közép- és Kelet Európa logisztikai és ellátási lánc menedzsment szakembereinek nagyszabású kapcsolatépítő rendezvénye, a TRANSLOG Connect Kongresszus, mely a résztvevők örömére ismét élőben, fizikai valójában került megrendezésre.  

 

Már nagyon várta a szakma

A 21 országból érkező több száz iparági vezető idén extra izgalommal vett részt a rendezvényen. Másfél éves kényszerszünetet követően ugyanis a szakma prominensei újult erővel és lelkesedéssel készültek a megbeszélések, eszmecserék és nemzetközi üzleti kapcsolatok építésének személyes, hús-vér visszatérésére, csakúgy, mint arra, hogy ötleteket gyűjtsenek napjaink logisztikájának kihívásaira a rendezvényen elhangzott számos előadásnak és megbeszélésnek köszönhetően.

 

TEG konferencia
Képek forrása: TRANSLOG

 

A páneurópai üzleti kapcsolatok építését célzó éves fórumra idén nem meglepő módon, az elmúlt másfél év logisztikai ágazatot is nagyban befolyásoló fejleményeire fókuszált. Mivel napjainkra a logisztikában is kulcskérdéssé vált a rugalmasság, alkalmazkodóképesség, a „gyors reagálású” megoldások kifejlesztése, ezt a területet különös tüzetességgel vették górcső alá a konferenciaprogramban is, elismert nemzetközi szakértők tolmácsolásában.

Az elhangzottak fényében több tucat hazai és nemzetközi vállalat vethette össze eredményeit és prognózisait, az előadott különféle megközelítésekkel és vállalati esettanulmányokkal, melyeket olyan cégek szakértői prezentáltak, mint – a teljesség igénye nélkül – például: Mercedes-Benz, Atlantic Grupa, Beiersdorf, SupplyStack, project44, Agroveco, Jabil.

 

A díjazás egyben figyelemfelkeltés is

Nyolcadik alkalommal adták át a Kelet-Közép-Európai Logisztikai Kiválósági Díjat a TRANSLOG-on, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a már működő és hatékonyságot nagyban előmozdító megoldásokra, illetve jó gyakorlatokra. A győzteseknek a szakmai elismerésen túl lehetőségük nyílt díjazott projektjüket prezentálni a kongresszuson résztvevő szakmai grémium felé.

 


TEG konferencia
Stojan Pašalić, Supply Chain Development Manager és Jonathan Raemdonck, Head of Marketing (balról, jobbra)

 

A szolgáltatói kategória győztese a belga SupplyStack lett, ügyfelével a Sony-val. „End to End supply chain átláthatóság, valós idejű TMS rendszer használatával” projektjük nyerte el legjobban a zsűri tetszését. A cégbe vetett bizalommal a zsűri nincs egyedül, hiszen a SupplyStack portfóliójában olyan vezető, globális ügyfelek is beletartoznak, mint például a Sony, DHL, Umicor, Atlas Copco, Duracell. Valós idejű szállítmányozási és nyomkövetési platformjuk azonnali, elemzéseket, frissítéseket nyújt, az automatizálást egy teljesen új, magasabb szintre emeli, így a logisztikai és szállítmányozási folyamatoknak eddig nem tapasztalt színvonalú valós idejű átláthatóságot, tervezhetőséget, gyors kezelhetőséget biztosít, egyszerű, felhasználóbarát módon.

A gyártó kategória díjazottja a horvát Atlantic Grupa lett, az Út a 100%-ig átlátható és rugalmas ellátási lánchoz (a) „Digitális Tervezési Tanács” segítségével. A győztes pályázó több mint 5 200 munkavállalójával, 14 gyártó és 17 elosztó központjával, 700 Mill Eurot meghaladó éves bevételével, és piacokkal 40 országban világszerte, az „Adria” régió meghatározó FMCG cége, melynek papírjai a zágrábi tőzsdén forognak. Győztes pályázatuk – a teljesség igénye nélkül – olyan pontokon oldja meg az ellátási lánc digitalizációját kiválóan, mint pl : hangvezérelt áruszedés, ciklus számlálás, digitális szállítás, elrendezés-optimalizálás, YARD management, Autonóm Mobil Robotok raktárak működtetésében, robotikus folyamat-optimalizálás.

Az FMCG piacon – ahol az árrések kicsik – a fentiekhez hasonló hatékonyságnövelő újítások „aranyat” érhetnek, melyet a zsűri is megelőlegezett a maga aranyérmével.

A visszajelzések alapján az évről évre megrendezett kapcsolatépítő és „thought leadership” szakmai fórum nagyban hozzájárul az innovatív logisztikai megoldások helyi szintű adaptálásához és a beszállítói-szolgáltatói kapcsolatok erősítéséhez. A TRANSLOG Connect Kongresszus 2022-ben is várja a szakma vezető döntéshozóit és jövőorientált megoldásait, hogy tovább bővítse szakmai közösségét. Kövesse a rendezvény LinkedIn oldalát a legfrissebb hírekért, és legyen Ön is részese 2022-ben!

 

www.translogconnect.eu