fbpx

Oxigéntartályokat szállítottak az ideiglenes kórházba

Írta: Csomor Zsolt - 2020 április 01.

A koronavírus-járvány miatt Spanyolországban felépítették a kontinens egyik legnagyobb ideiglenes kórházát, ahová hat helyett négy nap alatt szállítottak oxigéntartályokat spanyol fuvarozók.

A madridi IFEMA kiállítási csarnokokban hozták létre Európa eddigi legnagyobb ideiglenes kórházát. Emiatt az utóbbi napokban túlméretes szállítmánnyal megrakott teherautó-konvoj vonult Spanyolország útjain, ami az Air Liquide oxigéntartályokat szállította.

A tartályokat a francia Metz városában kellett felvenni, amely 1600 kilométerre található Madridtól. A Logica Aranda, a Janocargo és a Transportes Insaust cégek teherautóikkal innen indultak útnak a madridi ideiglenes kórházba.

A járművezetők gondolkodás nélkül vállalták a feladatot saját egészségüket is veszélybe sodorva. Egy fülkében két embernek manapság nem könnyű, ráadásul olyan fuvarra vállalkoztak, az olyan szolgáltatások is hiányoztak, mint a zuhanyozás lehetősége. A gépkocsivezetők az egyébként hatnapos utat mindössze négy nap alatt teljesítették, olvasható a trans.iNFO oldalán.