fbpx

Kávézó a hulladékkezelőben?

Írta: Transpack-2020/VI. lapszám cikke - 2020 december 22.

Miután az iparban már egyre inkább alapkövetelmény a környezetkímélő csomagolások és csomagolóanyagok, technológiák bevezetése, most egyre több múlik azon, hogy a lakossági hulladéktermelés is csökkenjen.

Ehhez a szabályzók, termékdíjak mellett a szemléletformálás a legjobb út. A különleges intelligenciájáról híres Japánban egy egyedülálló tokiói bár azt próbálja biztosítani, hogy vendégeik – természetesen izolált, védett helyzetben, de – ne is tudják megkerülni, hogy beszélniük kelljen a szemétkezelésről. A kávézót, vagyis a „hulladékgödör-bárt” a Musashino Clean Center hulladékkezelő létesítményében alakították ki alakították ki – minden vendég látja a szeméthegyeket ásó darut. A projekt mögött állók így hívják fel a figyelmet a hulladékgazdálkodásra, és arra ösztönzik az embereket, hogy az újrahasznosítási erőfeszítések javítása érdekében helyesen válogassák külön, és gyűjtsék vissza a szemetet.