Csomagszállítási őrület Németországban

Írta: Csomor Zsolt - 2020 december 21.

A futárpiac legnagyobb szereplői már kora ősszel jelezték, hogy az idei ünnepi csomagszállítás teljesen tervezhetetlenné válik. Habár a legtöbb cég hónapok óta teljes gőzzel készül a szezonra, egyesek a teljesítőképességük határán mozognak.

 

futárszolgálat (Forrás: DHL)

(Forrás: DHL)

 

Szárnyal az online kereskedelem

Németországban a magánügyfelek 420 millió csomagot küldtek az idei karácsonyi szezonban – számolt be erről a „Frankfurter Allgemeine Zeitung” napilap. Ez 18%-kal több az előző évhez képest.

A koronavírus-járvány és a szigorítások miatt az online kereskedelem szárnyal, ami megrázkódtatásokhoz vezet a futárszolgáltatások piacán.

 

futárszolgálat

Németországban a magánügyfelek 420 milliócsomagot küldtek az idei karácsonyi szezonban. (Forrás: DHL)

 

Németországban a DHL figyelmeztette ügyfeleit a lehetséges késedelmekre, s teljes tilalmat kellett bevezetnie az üzleti ügyfelek Franciaországba küldendő csomagjainak felvételére. Azt azonban biztosították, hogy a magánügyfelek küldeményeire nem vonatkoznak ezek a korlátozások.

 

A teljesítőképesség határán

Bár a Hermes szintén nagyon komolyan készült a szezonális csúcsra, a csoport elismeri, hogy a futárágazatban uralkodó boom miatt nem fognak tudni minden feladott csomagot másnap kézbesíteni. A késedelmek korlátozása érdekében a Hermes megnövelte a szombati műszakokat valamennyi logisztikai központban.

A GLS-nél nincs késedelem, de ugyancsak feszült a helyzet. Hogy megfelelhessenek a rekordmennyiségű igénynek, a cég növeli az operációs erőket. Ezen felül karácsony előtt már nem fogad a cég új ügyfeleket – olvasható a Trans.INFO oldalán.