Bezárás

Eltűnik az ikonikus logó a svájci csokoládé csomagolásáról

Írta: Csomor Zsolt - 2023 március 13.

A Toblerone csomagolásáról még idén eltűnhet a Matterhorn logó. A csomagolás megváltoztatása a svájci jogszabályok miatt szükséges, ugyanis a csokoládé gyártásának egy részét a vállalat áthelyezi Szlovákiába.

115 év után int búcsút a Matterhorn logó

A svájci törvények miatt lekerül az ikonikus logó az 1908-ban megszületett Toblerone csokoládé  csomagolásáról: a svájci Matterhorn hegyet egy általános hegyformára cserélik – olvasható a CNBC hírei között és a Világgazdaság fordításában.

csokoládé csomagolás toblerone
Kép forrása: Alastair Grant/AP

A csomagolás megváltoztatása a termékeredetre vonatkozó svájci törvények miatt szükséges, mivel a Mondelez a gyártás egy részét kapacitásnövelés érdekében még idén áthelyezi  Szlovákiába – erősítette meg az amerikai tulajdonoscég, a Mondelez. Az áthelyezés oka a 2017 óta hatályos svájci jogszabály, amely előírja, hogy minden olyan terméknek, amely használja a „Swissness” kifejezést egy termék vagy szolgáltatás reklámozására, meg kell felelnie egy sor eredetre vonatkozó kritériumnak. A törvényhozók szerint a jogszabály által garantálható a svájci gyártású termékkel járó presztízs. 

A Toblerone szeleteket továbbra is gyártják Svájcban, és a berni gyárban évi 90 millióval tervezik növelni a 100 grammos tábla gyártását – közölte a Mondelez.