fbpx

Ne csak pizzát, inkább egy falat mámort rendelj

Írta: Sándor Ildikó - 2021 március 15.

A pizzás doboz a leggyakrabban használt házhozszállító doboz, amely a legtöbb esetben nem csak csomagolási feladatokat lát el és megvédi a pizzát, amíg az a vásárló tányérjára kerül, hanem komoly marketing értéke is van.

Gyakran látható rajta valamilyen felirat vagy ábra, például az étterem logója vagy elérhetőségei. Készülhet a hagyományos négyszögletű formában, de gyakoriak a lecsapott sarkú változatok is. A legkülönfélébb méretekben gyártható alkalmazkodva az étterem kívánságaihoz. Jellemzően mikrohullámú papírt használnak a dobozok elkészítéséhez fehér vagy barna alapszínekben – foglalja össze honlapján a Buda Doboz Kft. csapata. Arra már ritkábban gondolnak az étteremtulajdonosok vagy a formatervezők, hogy ennek a mindennapi csomagolóeszköznek akár „utóélete” is lehet. Egyelőre csak Hong Kongban forgalmazza a Pizza Hut abban a pizzásdobozban az ételeit, amit aztán projektorként is használhat a vásárló.

 

blockbuster pizza
Blockbuster Box – a projektorrá nőtt pizzásdoboz

 

Mozizás a dobozból

A járványhelyzetben az élelmiszercsomagolás is felértékelődött. Na, de ennyire? A Pizza Hutnak köszönhetően moziélményt is kap a vásárló, hisz az amerikai vállalat az Ogilvy & Hather HK Hong Kong-i reklámcéggel karöltve egy olyan technológiát dolgozott ki, melynek segítségével bárki otthona falára vetítheti a mozifilmeket, miközben a frissen kiszállított pizza illata terjeng a levegőben – írja az ign.com.

A Blockbuster Box névre hallgató doboz ugyanis nem egy „snassz” pizzásdoboz. A doboz szélén kipattintható kör alakú lyukba kell illeszteni a kiszállításkor mellékelt nagyítólencsét, majd egy műanyag tartó segítségével okostelefonunkat a lencse elé helyezni. Az így felnagyított képet falra vetítve igazi moziélményben részesíthetjük magunkat. A filmeket a dobozon lévő QR kód leolvasásával lehet megszerezni.

A címmel ellentétben a megnézendő filmet természetesen a vásárló a saját telefonján választja ki, a vacsora utáni program már nem a Pizza Hut felelőssége.

 

A Blockbuster Box névre hallgató doboz ugyanis nem egy „snassz” pizzásdoboz