fbpx

Hamar népszerű lett az RCG rugalmas szolgáltatása

Írta: Sajtóközlemény - 2024 augusztus 12.

A mintegy kétéves kísérleti projekt sikeres és nélkülözhetetlen szolgáltatássá nőtte ki magát a Rail Cargo Group életében: 2023-ban mintegy 2,45 millió tonna fuvar lebonyolítására került sort TransFLEX összeköttetés keretében.

A lehető legnagyobb flexibitás

A Rail Cargo Group 2022 szeptemberében két mozdonnyal indította meg a TransFLEX kísérleti projektjét Németországban, hogy a rendszeres TransFER összeköttetések kiegészítéseként rugalmas, eseti jellegű megoldást biztosítson a gyorsan változó piacon. A TransFLEX – mint új szolgáltatás – mára már a Rail Cargo Group (RCG) termékportfóliójának teljes értékű részévé vált, és nevéből adódóan a lehető legnagyobb flexibilitást biztosítja az ügyfelek egyedi igényeihez igazodva, és személyre szabott megoldásokat kínál a rendelések alkalmával.

Kép forrása: RCG/Bellissimo

A TransFLEX rugalmas tervezést és maximális alkalmazkodást nyújt a rendelési igényekhez az idő, mennyiség és viszonylat tekintetében egyaránt. Lehetőség van alkalmi/spot fuvarok rugalmas foglalására, továbbá multimodális megoldásokra, beleértve a teherautóval történő elő- és utófuvarozást – olvasható a magyarvasut.hu oldalon.

A projekt sikerét igazolja, hogy mostanra a mozdonyok száma kettőről 15-re nőtt. Csak 2023-ban mintegy 2 300 TransFLEX összeköttetés keretében 2,45 millió tonna fuvar lebonyolítására került sor, ami 1,28 millió kilométernyi sínen megtett útnak felel meg.

Az irányvonatok elsősorban Németországon belül, de határokon átívelően Ausztriába is közlekednek. A TransFLEX különösen a vegy- és ásványolajipari ügyfelek számára bizonyult ideális megoldásnak – főként akkor, amikor a gyorsaság a cél.