fbpx

A Lidl felépíti legnagyobb hazai logisztikai központját

Írta: Csomor Zsolt - 2024 szeptember 07.

Megkezdődött a Lidl Magyarország ötödik, hazánkban az eddigi legnagyobb logisztikai központjának építése Kiskunfélegyházán. A több mint 83 ezer m2 alapterületű beruházás 50 milliárd forintból valósul meg, és a létesítmény több mint 400 új munkahelyet teremt a kiskunsági régióban élők számára.

A legmodernebb komissiózási technológiát alkalmazzák

A tereprendezést követően hivatalosan is megkezdődött a Lidl Magyarország, az anyavállalat európai hálózatának egyik legnagyobb alapterületű logisztikai központjának építése Kiskunfélegyházán.

Kép forrása: Pexels

A több mint 83 ezer m2 alapterületű, közel 12 focipályányi összterületű beruházás várhatóan 2026. októberéig tart. A raktárépület közel 50 ezer raklap tárolására lesz alkalmas, ebből naponta átlagosan 4600 raklapon, mintegy 400 ezer kartonnyi komissiózott árut szállítanak majd el kamionokkal a Lidl áruházakba. A legmodernebb komissiózási technológiával működő raktárkomplexum a tervek szerint 60-65 üzletet fog kiszolgálni.

„A Lidl Magyarország hazánk kilencedik legnagyobb munkáltatójaként közel 10 ezer embernek biztosít versenyképes béreket.  Ez a szám tovább fog bővülni, hiszen a beruházással a kiskunsági régióban élők számára több mint 400 embernek kínálunk majd új munkalehetőséget” – emelte ki a logisztikai központ ünnepélyes alapkőletételénél tartott beszédében Szlavikovics Zita, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke.

Kép forrása: Lidl Magyarország

Rakonczai Róbert, a Lidl Magyarország ingatlanfejlesztési és beruházási ügyvezető igazgatója pedig hozzátette: „Célunk, hogy egy piacvezető vállalathoz méltó, európai színvonalú, minden igénynek megfelelő logisztikai központ jöhessen létre. A tervezésnél nagy hangsúlyt fektettünk a fenntarthatóságra, így többek között korszerű hűtő-fűtő rendszert, hővisszanyerős szellőztető rendszert, LED-világítást és víztakarékos csapokat alkalmazunk majd, de 1,5 MW teljesítményű napelem, 10 ezer m2-es biodiverz terület, elektromos töltőállomások és a nagy befogadóképességű kerékpártároló szintén a beruházás részét képezik.”