fbpx

Váltsa vissza otthonából a betétdíjas italcsomagolásokat!

Írta: Csomor Zsolt - 2024 szeptember 12.

Azok számára, akik nem ragaszkodnak a készpénzhez, hanem az italcsomagolásokból származó összeget ismét árucikkek vásárlására is felhasználnák, van egy kényelmes megoldás. Mostantól nemcsak a MOHU automatáinál, hanem a Kifli futárainál is visszaválthatja a palackokat.

Akár bankszámlájára is kérheti a visszaváltási díjat

Habár a jelenlegi szabályozások szerint az online kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásoknak nem kötelező visszaváltaniuk az italcsomagolásokat, a Kifli a futárok segítségével vállalja a palackok visszaváltását. Ettől azt remélik, hogy könnyebbé teszik a vásárlók számára mind a vásárlást, mind pedig a visszaváltást, hiszen el sem kell hagyniuk az otthonukat ahhoz, hogy megszabaduljanak a PET-palackoktól.

Kép forrása: Pexels

Mivel nem áll rendelkezésükre korlátlan hely sem az autókban, sem a raktárukban, egy háztartásból legfeljebb egy zsákot szállítanak el. A vásárlóknak nem is kell előre jelezniük a visszaváltási szándékukat. A PET-palackokat és alumíniumdobozokat azonban csak egy általuk biztosított, lezárható zsákban lehet átadni, amelyben maximum 10 darab italcsomagolás helyezhető el – olvasható a 168.hu oldalán.

Természetesen kizárólag olyan üvegek és dobozok kerülhetnek a zsákba, amelyeken piktogram jelzi, hogy alkalmasak a visszaváltásra. Ugyanolyan állapotban kell átadni azokat, ahogyan egy MOHU-automatáihoz vinné a vásárló, hiszen a végén a cégtől is csak így veszi át a MOHU. Aki nem tartaná be ezeket a szabályokat, nem jár jól ugyanis a cég csak azon palackok árát téríti meg, amelyeket átvett a MOHU. A futár elszállítja a cseppmentesen lezárt zsákot, majd a visszaváltást követően az ügyfél a következő vásárlás során el is költheti a visszaváltási összeget egy újabb rendelés során. Bankszámlára utalásra is van lehetőség, ezt viszont telefonon szükséges egyeztetni az ügyfélszolgálattal.