A fenntartható csomagolás kihívásai, környezeti hatásai
Egy fenntartható csomagolás pozitív: csökkenti a hulladékot, kíméli az erőforrásokat, minimalizálja a környezeti károkat.
Egy fenntartható csomagolás pozitív: csökkenti a hulladékot, kíméli az erőforrásokat, minimalizálja a környezeti károkat.
A Canapack az agráripari ellátási lánc melléktermékeit, alakítja át biológiailag lebomló csomagolóanyaggá.
A micélium a csomagolóanyag iparának figyelmét is felkeltette. Világszerte több cég is foglalkozik a fejlesztéssel.
A Papair újrahasznosított papírból készült buborékfóliája stabil, szakadásálló és biztonságos csomagolóanyag.
Az üzlet minden szakaszát magában foglaló zöld marketing pozitív hatású az emberek egészségére, a környezet állapotára.
Számos csomagolási- és intralogisztikai újdonság mutatkozott be a LogiMAT 2022 kereskedelmi vásáron.
E cikkben olyan (leendő) tervezők munkáját ismerheti meg, melyek a Packaging of the World oldalán is bemutatkozhattak.
A svájci SIG vállalat oxigénérzékeny italok csomagolására is alkalmas, alumínium nélküli italos kartondobozt fejlesztett.
A csomagolások tervezése során a jövőben a fogyasztói elvárások miatt egyre inkább hangsúlyt kap a fenntarthatóság.
Az európai McDonald’s éttermekben felhasznált csomagolóanyagok 88%-a már jelenleg is rost alapú, de még nincs vége.