A karantén alatt több csomagolóanyagot használtunk
Habár több csomagolóanyagot termeltek a háztartások a világjárvány miatt, felértékelődött az egészséges élelmiszer.
Habár több csomagolóanyagot termeltek a háztartások a világjárvány miatt, felértékelődött az egészséges élelmiszer.
Élelmiszerek csomagolása tekintetében elméletben ökotudatosak és környezetbarátok vagyunk, gyakorlatban viszont kevésbé.
Covid-kimutatás, mikroműanyagok, élelmiszerbiztonság – erről beszél a WESSLING Hungary az Ökoindustrián.
A SZIE a WESSLING Hungary Kft. szakembereivel karöltve egy szabványosításra alkalmas mintavételi eljárásán dolgoznak.
A csomagolóanyagokból, csomagolószerekből kioldódó anyagok az emberi anyagcserét, hormonháztartást szabályozó szerveket károsíthatják.
A kis kiszerelésű termékekre gyakran szigorúbb minőségi követelmény vonatkozik, mint a nagyobbakéra.
A halak élőhelyének, a halastavak vizsgálatakor 700 vegyületet elemeztek, és mikrobiológiai vizsgálatokat folytattak.
A környezetanalitikai vizsgálatokat is végző laboratórium, a WESSLING Hungary Kft. az elmúlt években több alkalommal is megmérte több hazai folyó mikroműanyag-tartalmát.
Az élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagokból életünk során közel fél kilónyit is elfogyasztunk…
A projekt fő célja, hogy ne csak a halak, hanem az emberek is egészségesebbek legyenek.