Csomagautomatákat tesztel a Magyar Posta

Budapest, 2014. február 7., péntek (MTI) – Csomagautomaták tesztelését kezdte meg a Magyar Posta Zrt. tíz fővárosi és huszonöt vidéki helyszínen; a fejlesztés végére az automatáknál bankkártyával is lehet majd fizetni, így a csomagfelvétel mellett csomagfeladásra, valamint az utánvételes csomagok átvételére is lehetőség lesz – közölte a vállalat pénteken az MTI-vel.
2014. február 7. A Magyar Posta által közreadott képen egy csomagautomata látható 2014. február 7-én. A társaság tíz fővárosi és huszonöt vidéki helyszínen kezdte el a csomagautomaták tesztelését. A tesztidőszak várhatóan áprilisig tart, ezt követően használhatják majd az ügyfelek az automatákat. MTI Fotó: Magyar Posta
A Magyar Posta az e-kereskedelem folyamatos bővülésére és ezzel párhuzamosan a csomagküldési piac növekedésére számítva a piac legjelentősebb szereplőjévé kíván válni. A vállalat ennek érdekében a nemzetközi irányokat követve, ugyanakkor a hazai futárcégek közül elsőként, csomagautomatákat állít üzembe. 
 
A tesztidőszak várhatóan áprilisig tart, ezt követően használhatják majd az ügyfelek az automatákat.    A fejlesztés végére – várhatóan júniusra – az automaták alkalmasak lesznek a POS terminálokon keresztül történő bankkártyás fizetésre is.
 
A Magyar Posta az elmúlt időszakban már rugalmasabbá tette a küldeményátvételt, hiszen a postafiók hálózat mellett ma már 125 Mol Posta Ponton is átvehetőek a csomagküldemények, a legtöbb helyen a nap 24 órájában – áll a közleményben. A hagyományos, háznál történő kézbesítés mellett az alternatív átvevőpontok népszerűségét mutatja, hogy a csomagok egynegyedét már ilyen pontokon kézbesíti a Posta. 
 
A Magyar Posta 2013-ban, minden eddigi rekordot megdöntve, 11,5 millió  csomagküldeményt kezelt, több mint 10 százalékkal többet, mint 2012-ben. 
 
A csomagautomatákat a tíz fővárosi helyszín mellett Gödöllőn, Érden, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon, Egerben, Tatabányán, Szombathelyen, Veszprémben, Sopronban, Győrben, Zalaegerszegen, Nagykanizsán, Pécsett, Szekszárdon, Székesfehérváron, Kaposváron, Szegeden, Békéscsabán és Kecskeméten teszteli a Posta, néhány nagyvárosban 2-2 automatát is üzembe helyeznek.
 
MTI 2014. február 7.
logisztika