fbpx

A visszaváltási díjat így kaphatjuk meg leggyorsabban

Írta: Csomor Zsolt - 2024 június 20.

Hazánk új szelektív visszaváltó rendszere készen áll, hogy együtt tegyünk a környezetünkért. A visszaváltás során többféleképpen pénzünkhöz juthatunk, aminek legegyszerűbb módja minden bizonnyal, ha ezt applikáció segítségével tesszük.

Egyszerű, mint az egyszer egy

A visszaváltási rendszerben a fogyasztó a 2024. január 1. után forgalomba hozott kötelezően visszaváltási díjas termék után 50 forint visszaváltási díjat fizet a vásárláskor, amit azonban visszakap, ha az üres palackokat visszaváltásra alkalmas állapotban (nem tömörített, olvasható vonalkód) egy gépi vagy kézi visszaváltási pontra visszavisz.

okostelefon applikáció
Kép forrása: mohu.hu

A kötelező visszaváltási díjas rendszerbe tartozást a palackokon kötelezően feltüntetett logó jelzi, továbbá a korábban forgalomba hozott ugyanolyan típusú termékhez tartozó vonalkódhoz képest új vonalkódon kerülnek forgalomba – olvasható a mohu.hu oldalon.

A visszatérítés összegéről háromféleképpen rendelkezhetnek a fogyasztók. A visszaváltó automata egy bolti utalványt ad ki, amely készpénzre váltható a kereskedőnél vagy az értéke levonható a vásárlás végösszegéből. Lehetőség nyílik továbbá jótékony célra felajánlani az összeget.

Amennyiben a pénzt szeretnénk, minden bizonnyal a legkényelmesebb módja a REpont alkalmazás, ami a Google play és App Store áruházakból letölthető, majd az összeget banki átutalással kapjuk meg. A REpont applikáció segítségével a felhasználói fiókban azonosítani kell magunkat, majd az ott megadott bankszámlaszámra történő azonnali utalással kapjuk meg a visszatérítési díjat.