fbpx

Vegyszerek helyett biotisztítás – a MEWA új, környezetkímélő szolgáltatása gépalkatrészek tisztításához

Írta: Szerkesztőség - 2014 március 28.

Aligha tudjuk elképzelni, hogy hogyan lehet megtisztítani egy olajos, zsíros gépalkatrészt anélkül, hogy ehhez különböző, nem túl egészséges és a környezetet minden bizonnyal szennyező vegyszereket használnánk. Pedig, bármilyen különösen is hangzik, létezik környezetkímélő módszer a gépalkatrészek tisztításához. A többször felhasználható törlőkendőiről ismert MEWA ügyfelei részére MEWA BIO-CIRCLE néven nemrégiben felvett kínálatába egy olyan szolgáltatást, amely egy vegyszerek nélkül működő, „bio” technológiára építő tisztítókészülék folyamatos üzemeltetését biztosítja.

 

 

Az ipari üzemekben vagy műhelyekben működő, sok forgó-mozgó gépalkatrészt tartalmazó berendezések zökkenőmentes üzemeltetésének alapvető feltétele a részegységek rendszeres tisztítása. A szennyeződések, lerakódott zsírok, olajok végső soron tönkretehetik a berendezést, de legalábbis órákra megszakíthatják a munkát, ami komoly bevételkiesést jelenthet. Korábban az alkatrészeket szerves oldószerekkel, higítókkal kellett rendszeresen tisztítani, ami a dolgozók egészségének fokozott védelmét tette szükségessé, és a környezetre is káros lehetett.

A németországi központú MEWA számára mindig is fontos volt, hogy szolgáltatásaival hozzájáruljon a fenntartható környezet ügyéhez. Ebbe a sorba tökéletesen illeszkedik a MEWA BIO-CIRCLE, amely a vállalat jól ismert, többször használatos törlőkendő-rendszerével együtt alkalmazható, azt tökéletesen kiegészíti.

 

 

A két szolgáltatás használatával az üzemek gondoskodhatnak a berendezések biztonságos, környezet- és egészségkímélő tisztításáról és karbantartásáról. A MEWA újrahasználható törlőkendő-rendszere biztosítja az alkatrészek és szerszámok munkafolyamatok közbeni tisztán tartását, a makacs szennyeződések, mint például az olaj, a zsír, a festék vagy a só hatékony eltávolítására pedig a MEWA BIO-CIRCLE a legalkalmasabb.

 

A MEWA BIO-CIRCLE teljes körű szolgáltatás, amely biztosítja a berendezés üzembe helyezését, karbantartását, a speciális tisztítófolyadék rendszeres utántöltését és a szűrők és egyéb kopó alkatrészek díjmentes cseréjét, valamint a műszaki hibák 48 órán belüli elhárítását is.

A MEWA BIO-CIRCLE hagyományos tisztítószerekkel szembeni legnagyobb előnye a praktikus és környezetkímélő tulajdonságain túl az, hogy a készülékben használt speciális tisztítófolyadék semmiféle oldószert nem tartalmaz, a tisztítást a benne található mikroorganizmusok végzik, amelyek biológiai úton bontják le a zsírokat és olajokat, így nem keletkezik veszélyes hulladék.

 

 

A minden igényt kiszolgáló, rendkívül könnyen kezelhető tisztítóeszköz két méretben is beszerezhető: a MEWA BIO-CIRCLE Mini beépített, irányítható görgői segítségével könnyen mozgatható, kisebb alkatrészek és szerszámok tisztítására alkalmas, 90 kilogramm súlyig terhelhető. A MEWA BIO-CIRCLE Maxi rendkívül strapabíró, 220 kilogramm teherbírású, nagyobb alkatrészek tisztítására is használható alkatrészmosó asztal.

 

A szolgáltatásról további információk elérhetők itt: http://www.mewa.hu/alkatresztisztito/alkatresztisztito-rendszer/

 

További információk:  

MEWA Textil-Service Magyarország Kft., 2092 Budakeszi, Bianka u. 18., www.mewa.hu 

Sajtókapcsolat:  Live PR, 1112 Budapest, Zólyomi út 33., P. Nagy Ildikó  telefon: +36 1 225 7835, mobil: +36 20 223 0421, e-mail: [email protected]

MEWA textilmenedzsment 

A MEWA Európa 42 országában látja el vállalati partnereit munka- és védőruhákkal, törlőkendőkkel, olajfogó és lábtörlő szőnyegekkel valamint munkavédelmi eszközökkel. 4.500 dolgozójával több mint 165.000 ipari felhasználót, kereskedelmi vállalatot, műhelyt és vendéglátóipari egységet szolgál ki. A MEWA csoport 2012-ben 528 millió eurós árbevételt ért el.

 

Az 1908-ban alapított vállalat ma vezető szerepet játszik a textilmenedzsment piacon. A MEWA-t 2013 novemberében a legjobbak között jelölték a Német Fenntarthatósági Díjra: a zsűri „A fenntartható fejlődést leginkább szolgáló németországi termékek és szolgáltatások” kategóriában a legjobb három vállalat közé juttatta. 2011-ben a a Deutsche Standards kiadó „Az évszázad márkája” elismerést adományozta a MEWA-nak, és 2013-ban a vállalat újra elnyerte ezt az elismerést.

 

 

MEWA Textil-Management filmek: 

A MEWA kínálatát mutatja be a „red dot award: communication design 2012” nevű formatervezési díjjal kitüntetett „Ötlet textilből, ember és környezete számára” című film, amely további filmekkel együtt a www.youtube.com/user/mewade címen található.

 

A MEWA a Twitteren magyarul: twitter.com/mewa_hu