fbpx

Wáberer: a magyar fuvarozók helytálltak a válságban

Írta: Szerkesztőség - 2014 március 26.

A magyar közúti fuvarozók példa értékűen álltak helyt a gazdasági válságban, növelni tudták teljesítményüket, de ehhez szükség volt az ország gazdaságpolitikájának ösztönző közreműködésére is – mondta Wáberer György, a Waberer’s International Zrt. elnök-vezérigazgatója a cég beruházásának avató ünnepségén szerdán Budapesten.

 

 

Budapest, 2014. március 26. Orbán Viktor miniszterelnök (j2) átad egy jelképes indítókulcsot Király László gépkocsivezetőnek Budapesten, a Waberer’s International Zrt. ötszáz új nyerges vontatójának átadásán 2014. március 26-án. Jobbra Wáberer György, a cég elnök-vezérigazgatója. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A csoport járműveinek száma a beruházással 500 kamionnal bővült, amelyek üzemeltetéséhez 600 új dolgozót vettek fel – tette hozzá az elnök vezérigazgató, aki emlékeztetett a cége által a kormánnyal egy éve kötött stratégiai megállapodásra is.

 

Kifejtette, a kormány a fuvarozók helyzetét több lehetőséggel javította, ezek körébe tartozik például a kereskedelmi gázolaj bevezetése, és a napidíj adómentes részének a megemelése is.

 

„Nehéz ma már úgy közlekedni Nyugat-Európa útjain, hogy ne találkozzunk magyar kamionnal”- fejezte ki örömét Wáberer György.

 

A Waberer’s néhány hete miskolci leányvállalatánál adott át 160 kamiont, és teremtett ezzel 100 új munkahelyet. Ez és a most átadott beruházás együttes értéke 18 milliárd forint volt.

 

A gazdaságpolitika újabb, a versenyképességet a jövőben javító lehetséges intézkedéseként említette az elnök-vezérigazgató az új gépkocsivezetők képzésének a támogatását. Ez újabb munkahelyek teremtéséhez járulna hozzá – mondta.

 

MTI 2014. március 26.