fbpx

Megnyilt a világ legnagyobb Shell töltőállomása

Írta: Szerkesztőség - 2016 június 13.

Az átlagos európai töltőállomásnál 30-szor nagyobb benzinkút

 

A Shell luxemburgi leányvállalata átfogó renoválás után hivatalosan is megnyitotta a világ legnagyobb Shell töltőállomását. A Shell Berchem korszerűsített létesítményeit úgy tervezték meg, hogy a hatékonyabb kiszolgálás és a színesebb vásárlói élmények révén még magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtsanak az úton levőknek.

Kapitány István, a Shell globális ügyvezető alelnöke a megnyitó kapcsán kiemelte: „Ez egy meghatározó mérföldkő a Shell történetében. A berchemi egy kiemelkedő példája azon töltőállomásoknak, amelyeket kifejezetten a vásárlók érdekeit szem előtt tartva terveztek. Büszke vagyok rá, hogy egy újabb olyan töltőállomást nyithatunk meg, amelyben a vásárlók vendégnek érezhetik magukat és reményeink szerint mosolyogva távoznak. Örömömre szolgál, hogy ebben számos partnerre is találtunk, akik szintén elkötelezettek amellett, hogy a legjobb vásárlói élményt kínálják mind az üzleti úton lévők, mind pedig a kikapcsolódás céljából utazók számára, ezáltal egyedi élménnyé téve minden utazást.”

 

A korszerűsített előtető alatti rész is számos új elemmel gazdagodott, amelyek a vásárlók kényelmét szolgálják. A szélesebb bejárat könnyebbé teszi a behajtást a nagyobb járművek számára is, és az egyedülálló gyors-tankolási rendszer akár felére rövidítheti a tankolási időt a kamionoknál. A vásárlók a kártyájuk egyetlen lehúzásával egyszerre tölthetik fel az összes üzemanyagtartályukat beleértve az AdBlue tartályokat is. Ez az egyedülálló megoldás értékes időt takarít meg, amely jól illusztrálja a Shellnek azon erőfeszítéseit, hogy az előtető alatti szolgáltatásokat hatékonyabbá és felhasználóbarátabbá tegye.

 

A Shell Berchem töltőállomás főbb paraméterei:

–         A Shell Berchem üzemanyag-kiskereskedelmi állomás Luxemburgban található az E25/A3 autópályán Luxembourg irányába

–         A Berchem töltőállomást a kezdetektől, annak 1983-as megépítése óta a Shell üzemelteti. 2015 júliusában a Shell újabb 10 évre kapta meg az üzemanyagtöltő-állomás üzemeltetésének jogát a luxemburgi kormánytól. A felújítás 2,5 hónapig tartott, ami után az állomás 2015. december közepén újra megnyitott.

–         Az új Shell Berchem létesítménye a világ egyik legnagyobb töltőállomása az üzemanyag mennyiségét tekintve.

–         Legfontosabb adatok:

o   60 000 négyzetméter területű töltőállomás

o   30-szor nagyobb, mint az átlagos európai töltőállomások

o   Átlagos látogatószám: 1 500 kamion, 7 500 autó és 5 000 shop vásárló a csúcsnapokon

o   másfélszer nagyobb forgalom (az átlagos autópályákon található töltőállomások forgalmához viszonyítva)

o   51 kútoszlop: 27 az autóknak és 24 a kamionoknak

 

A Shell büszke rá, hogy immár több mint 30 éve, az állomás 1983-as megépítése óta jelen van Berchemben. A világ egyik legnagyobb töltőállomásaként minden nap 20-30 teherautó szállít üzemanyagot ide napi közel 25 000 helyi és nemzetközi vásárló számára. A töltőállomás az E25/A3 autópályán Luxembourg irányában található. A tankolási lehetőségek mellett több fizetési mód is rendelkezésre áll, például az euroShell üzemanyagkártya, amely Európa szerte 22 000 Shell és más partnerállomáson is használható. A tankolás mellett ezzel a kártyával egyéb szolgáltatások is igénybe vehetők, mint például az útdíjak, autóasszisztens szolgáltatások, ÁFA- visszatérítési és vásárlási tranzakciók a shopban.