fbpx

Ismerte az 5 titkos szempontot?

Írta: Szerkesztőség - 2017 szeptember 20.

Ön figyelmet és pénzt fordít arra, hogy megpróbálja csökkenteni raktározási költségeit? Bizony, sok vállalatnál vannak ezzel így! Csakhogy a targoncák üzemeltetési költsége szempontjából a targoncavezető a leglényegesebb tényező, amely akár az összes költség 70%-át is kiteheti?! Ha tehát pénzt szeretnének megtakarítani, összpontosítsanak a targoncavezetőre!

Mit kíván többezer fej- és kézmozdulat?

A targoncákhoz szerencsére számos opcionális tulajdonság és funkció létezik, amelyekkel termelékenyebbé, hatékonyabbá és biztonságosabbá tehetjük a vezetők munkáját. És ahogy azt mindannyian tudjuk, a raktári ergonómiából és a targoncák biztonságából nem csupán a targoncavezető profitál, hanem a teljes cég is. Nézzünk meg néhányat a leghasznosabb ergonómiai és biztonsági tulajdonságok közül, amelyet érdemes lehet az Önök raktári berendezéseinél is megfontolni!

A kényelmetlenség nem hatékony!

Miért fontos az állítható rakodófelület a komissiózó targoncákon? Amikor egy dolgozó a műszak során több száz tételt helyez át a polcokról a komissiózó targoncára, nagyon fontos, hogy a megerőltető mozgásokat a minimumra csökkentsük. Az emelhető rakodófelület lehetővé teszi, hogy a kezelő hagyományos álló helyzetben, kényelmesen rakodhassa a tételeket, így csökkentve a felesleges hajlongást és megelőzve a fáradást, sérüléseket – a hatékonyság csökkenését.

Személyre szabva

Állítható kezelőszervek és fülke? Nem véletlenül! Mivel minden targoncavezetőknek eltérő a testfelépítésük, fontos, hogy a targonca kialakítását a lehető legteljesebb mértékben állítani lehessen. Az állítható kormánykerék, padlómagasság, kezelőkar és ülés lényegesen javítja a targonca ergonómiáját. A moduláris felépítésű targoncák szinte minden elvárást képesek teljesíteni még akkor is, ha a fő kezelőszervek nem állíthatók szabadon.

Emelőplatform a kezelő számára

Bizonyos esetekben a targoncavezetőnek a 2. polcszintről kell árut rakodnia. Ha ez jellemző az Önök raktárában is, kiváló megoldást nyújt a komissiózó targoncával használható emelhető kezelőplatform, mivel kényelmes munkavégzést tesz lehetővé a magasabb polcszinteknél. Ha megrendelik ezt az opciót, érdemes a csúszásmentes felülettel és védőkorlátokkal felszerelt targoncák közül választaniuk, amivel tovább javítható a biztonság és az ergonómia.

Gondolta volna, mi minden függ a kormánytól?!

Minden targoncában a kormánykerék a legtöbbet használt és legfontosabb kezelőszerv. A mini kormánykerék és a „lebegő” kartámasz ergonómiailag ideális választás, amit igazoltak azok a tudományos vizsgálatok is, amelyek a targoncavezetőknél a túlerőltetésből eredő egészségügyi problémákkal foglalkoztak. Ha a kormánykerék és a kartámasz a testhez közel helyezkedik el, a kezelő a haladás irányába nézve természetesebb helyzetben tudja tartani a nyakát is. Az elrendezésnek köszönhetően a kezelő bal válla a háttámasznál lesz, így tovább csökkentve a nyak feszülését. Mivel a targoncavezető az idő 70%-ában a haladás irányába néz, ez egy nagyon lényeges tulajdonság.

A hagyományos volna a legjobb??

Miért is fontos az a bizonyos „dead man switch” szenzor? A komissiózó targoncáknál nem feltétlenül a hagyományos „dead man switch” szenzor a legjobb választás, mivel ez a kapcsoló korlátozza a targoncavezető mozgását a fülkében, és ha a kezelő a szükségesnél nagyobb erőt fejt ki, hogy lenyomva tartsa a kapcsolót, azt a lábát feleslegesen túlterheli. Előnyösebb megoldás egy olyan „dead man switch” szenzor érzékelő, amely a fülke padlóját teljesen lefedi, így megnő a kezelő mozgástartománya és jobban koncentrálhat a munkára is.

www.nagoya.hu