fbpx

Teljes körű logisztikai rendszerrel a tiszta textíliáért

Írta: Szerkesztőség - 2014 április 14.

Egy innovatív termék önmagában még kevés az üzleti sikerhez: napjainkban ehhez az is szükséges, hogy a termékhez megfelelő szolgáltatások is kapcsolódjanak. Nagyszámú ügyfél esetén az igények összehangolása, a precíz kiszolgálás komoly logisztikai feladat, amely legalább olyan fontos, mint a rendszer mélyén rejtőző termék. Így van ez egy olyan egyszerűnek látszó termék esetében is, mint a műhelyekben és ipari üzemekben használt tisztítórongy. A német MEWA többször felhasználható törlőkendői köré magas szintű logisztikával megtámogatott szolgáltatási rendszert épített, amely ma már Magyarországon is egyre népszerűbb.

 

 

A cég Európa egyik vezető textil-menedzsment szolgáltatóvállalata, amelynek legfontosabb szolgáltatása a többször használatos, textíliából készült, 40×40 centiméter méretű törlőkendő rendszerhez kapcsolódik. Ezek a termékek nagyon praktikusak: a legszűkebb helyekre is beférnek, és kiválóan szívják magukba a folyadékokat, ami a gépeket használó üzemekben nagyon fontos tulajdonság.

 

 

A teljes körű törlőkendő-szolgáltatáshoz kapcsolódóan a logisztika egészét a MEWA látja el. A vállalat saját gépjárműflottájával az előre egyeztetett időpontban elszállítja a szennyezett törlőkendőket, az azok tárolására szolgáló, saját fejlesztésű biztonsági konténerekkel (SaCon) együtt. Ezt követően beszállítja azokat üzemeibe, ahonnan mosás, szárítás, szükség esetén javítás vagy pótlás után a megfelelő kóddal jelzett biztonsági konténerekben visszajuttatja ügyfeleinek.

 

A különböző felhasználási területekhez többféle, anyaguk és színük szerint is eltérő kendőtípust fejlesztettek ki. Így például a fémiparban használt törlőkendők nem keveredhetnek össze a nyomdaipari üzemekben alkalmazott textíliákkal. Az üzemekben megfelelő informatikai háttér biztosítja, hogy a különböző típusú termékek eljussanak rendeltetési helyükre. Így a fejlett logisztikai rendszer révén a vállalat több ezer ügyfele mindig biztosan számíthat arra, hogy dolgozói számára mindig rendelkezésre álljon az igényelt mennyiségű és minőségű törlőkendő.

 

A többször felhasználható törlőkendő-szolgáltatásról bővebb információ itt található: http://www.mewa.hu/tisztitokendok/

 

 

További információk:

MEWA Textil-Service Magyarország Kft., 2092 Budakeszi, Bianka u. 18., www.mewa.hu 
Sajtókapcsolat:
Live PR, 1112 Budapest, Zólyomi út 33., P. Nagy Ildikó
telefon: +36 1 225 7835, mobil: +36 20 223 0421, e-mail: [email protected]
MEWA textilmenedzsment 
A MEWA Európa 42 országában látja el vállalati partnereit munka- és védőruhákkal, törlőkendőkkel, olajfogó és lábtörlő szőnyegekkel valamint munkavédelmi eszközökkel. 4.500 dolgozójával több mint 165.000 ipari felhasználót, kereskedelmi vállalatot, műhelyt és vendéglátóipari egységet szolgál ki. A MEWA csoport 2012-ben 528 millió eurós árbevételt ért el.
Az 1908-ban alapított vállalat ma vezető szerepet játszik a textilmenedzsment piacon. A MEWA-t 2013 novemberében a legjobbak között jelölték a Német Fenntarthatósági Díjra: a zsűri „A fenntartható fejlődést leginkább szolgáló németországi termékek és szolgáltatások” kategóriában a legjobb három vállalat közé juttatta. 2011-ben a a Deutsche Standards kiadó „Az évszázad márkája” elismerést adományozta a MEWA-nak, és 2013-ban a vállalat újra elnyerte ezt az elismerést.

 

 

MEWA Textil-Management filmek:

A MEWA kínálatát mutatja be a „red dot award: communication design 2012” nevű formatervezési díjjal kitüntetett „Ötlet textilből, ember és környezete számára” című film, amely további filmekkel együtt a www.youtube.com/user/mewade címen található.
A MEWA a Twitteren magyarul: twitter.com/mewa_hu