Poliol PET Packaging Kft. a nemzetközi porondon

Írta: Szerkesztőség - 2018 január 11.

2014 év végén átadásra került az új 1000m2-es szerelőcsarnok, amely egy időben 5 gép készítése alkalmas. Nagy szükség volt erre a modern, de egyedi stílusban kialakított épületegyüttesre, mert a gyártás már kinőtte a korábbi üzemet, köszönhetően a növekedő hazai megrendelések mellett jelentkező exportbővítésnek. Közel 200 m2-en raktározzuk az alapanyagokat, hogy szervizszolgáltatásaink is a vevők mielőbbi kiszolgálását segítsék. Az alkatrészek döntő mennyiségben helyben készülnek, amiben a legmodernebb maró- és esztergagépek segítik munkánkat. A professzionális megmunkálógépeket jól képzett kollégák működtetik, és folyamatos az utánpótlásképzés is, amivel a Poliol PET Packaging kiemelkedik a környezetéből. Egyre több felhasználónak készítünk formaterveket is, amelyeket 3D nyomtatóval azonnal láthatóvá, kézzel foghatóvá teszünk a megrendelőknek. Ezzel a szolgáltatással a műszaki és marketingszakemberek is elégedettek, hiszen jelentősen lerövidíti a tervezési időszakot, eredményesen támogatja a döntéshozatalt.

Továbbra is 6-8 saját géppel történik a közel évi 70 millió PET flakon gyártása, amellyel a hazai igények mellett szintén megjelentünk az exportpiacokon is. Az európai piac két legjelentősebb vására idén egy évre esett, és a Poliol PET Packaging Kft. mindkettőn az elért eredményeinek megfelelő színvonalú standdal jelentkezett.

A csomagolóipar legjelentősebb vására, az Interpack több mint 270 ezer látogatót vonzott 10 napos nyitva tartása alatt. Standunkon, ahol az érdeklődők egy komoly teljesítményű, 4 fészkes PET 4 UNI Full Automatic Stretch Blow Molding gépet láthattak működés közben, több mint 100 kereskedelmi tárgyalást folytattunk. A kiállítás nemzetköziségét jellemzi, hogy 5 földrészről érkeztek a látogatók, akikkel 7 kollégánk 5 nyelven folytatott tárgyalásokat.

Speciálisan az italipar részére 4 évenként szervezik a Drinktec kiállítást, ahol minden komoly cégnek jelen kell lennie. A Poliol PET Packaging Kft. 80 m2en, működő géppel és szívélyes vendéglátással fogadta partnereit. Sok szakmai szereplő várja ezeket a kiállításokat és időzíti a beruházásait úgy, hogy a végső döntést ott hozza meg, és emelje az esemény színvonalát azzal is, hogy a megrendelést ilyen látványos körülmények között szignálja.

Számunkra komoly elismerés, hogy a szakma élvonalába dolgoztuk fel magunkat, egyre inkább ismertté válik a nevünk nemzetközi porondon is, és gépeinkről elismerően nyilatkoznak. Történik mindez olyan gazdasági környezetben, ahol mindent eláraszt a kizárólag olcsóságát erényül mutató másolatok tömege, de azok nem bizonytalanítják el azokat, akik komoly munkára szánják a vásárolt gépeket, nem akarnak szervizelés miatt álló üzemeket és végtelen nagyságrendű javítási számlákat látni.

Eredményeink ismeretében sem állunk le a fejlesztésekkel, további feladatokat tűztünk ki magunk elé az energiatakarékosság, a rugalmas gyártás, szoftverfejlesztés területén.

Nem titkolt célunk, hogy a kategóriánkban megkerülhetetlenek legyünk, és további fejlesztéseinket mind több gépünkön tegyük elérhetővé a hazai és a nemzetközi piacon.

Várjuk érdeklődésüket a [email protected] címen, vagy a +36 76 448 544 telefonszámon!